Szekeres Viktor

A Shazam 2-t nagyon benézte a Warner

A rajongókat nem érdekelte az új Shazam!.

Általában a mozizók (teljesen alaptalanul) okosabbnak hiszik magukat a filmgyártóknál, melyek újra meg újra rácáfolnak a mozizók elhamarkodott kijelentéseire, azonban olykor előfordul, hogy a stúdiók rosszul mérik fel a helyzetet, és ez történt a Shazam! Fury of the Gods esetében is, mely viszonylag gazdaságos filmként nem csak anyagi siker volt, hanem a kritika is kifejezetten jól fogadta, így képregény-adaptációként adta magát a következtetés, hogy a folytatásra is minimum hasonló igény lesz. Azonban a Warner nagyobbat nem is tévedhetett volna, pedig általában azt vagy az érdeklődés mértéke, vagy a fogadtatás előjele egyedül is igazolni szokta.

Mindegy, hogy milyen lett az új Shazam!, hogy mennyire jogos a felemás kritikai fogadtatás, hogy mennyire újszerű. A film nem azért hasalt el, mert nem tetszett a nézőknek, egész egyszerűen az hozta el a bukást, hogy nem érdekelte a mozizókat. Ez persze erős túlzás, ugyanis az év egyik legjobb nyitányát produkálta a Shazam! Fury of the Gods a 30,1 millió dollárral, azonban az messze elmaradt az első epizód 50 milliót is meghaladó startjától. Arról nem is beszélve, hogy a 34,6 millió dolláros nemzetközi kezdés alapján még az sem vehető biztosra, hogy globálisan 200 milliós bevételt hoz a film, mely csak pár piacon szerzett 2 milliósnál nagyobb bevételt, és a legjobban Kínában teljesített, de onnan is csak 4,3 millió dollárt hozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    Idővel túllép az ember azon, hogy megbízzon a reklámokban.
  • Sequoyah #1
    A trailer alapjan pont olyan mint a tipikus szuperhos film, amibol van mar 1000. Amikor mar megint felhokarcolokon repulnek keresztul, akkor en kiszalltam. A Shazamtol pont nem ezt varom.