Szekeres Viktor

Múmiákkal harcolt a magyar huszár

Vérre menő csatát folytatott a Hadik a Múmiákkal.

A hétvége legnézettebb filmje itthon ismét a Creed 3 lett, arról pedig már beszámoltunk, hogy milyen pazarul teljesített itthon az este 10 utánra száműzött Sikoly 6. Azonban arról is érdemes szót ejteni, hogy mekkorát csatázott a harmadik helyért a Múmiák című névtelen animációs film, valamint a Hadik című nagyköltségvetésű magyar történelmi film. Mely ütközet végül döntetlen lett a Filmforgalmazók egyesülete becsült adatai alapján.

Ugyanis míg a Múmiákat csak 13 177-en nézték meg, a film 25,5 millió forint bevételt termelt, 1958 forintos átlagos jegyár mellett, addig a Hadikra ugyan több néző ment el (14 698), azonban ez csak 23,4 millió forint bevételt jelentett, azaz 1596 forintos átlagjegyárat, így a nézettségi listán az egyik, a bevételi toplistán pedig a másik film lett a harmadik a hétvége vonatkozásában. mondanunk sem kell, hogy a magyar film teljesítménye bár jobb, mint jó pár tavalyi hazai produkcióé (de például a Nyugati nyaralás 22 296 nézővel nyitott, a Nagykarácsony 20 118-cal), semmilyen szempontból nem nevezhető jónak, de talán közepesnek sem. Nagyjából a Blokád 13 223-as és Az unoka 12 759-es szintjén teljesített.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FICEK9 #1
    "Vicces", de félrevezető szalagcím. Az ilyet nem csípem és eddig az alja párt- és bulvárlapoknál szoktam meg. Értem a poént, de most valahogy nem jött be, csak kisebb mosolyt csalt az arcomra. Már majdnem elhittem hogy valami múmiás magyar huszáros filmet csinált valaki :D :P!