Szekeres Viktor

Itt a Petőfi-mozifilm új előzetese

Még egy előzetest kapott a Most vagy soha!

Megérkezett a Berettyán Nándor, Mosolygó Sára, Koltai-Nagy Balázs, Fehér Tibor, Ertl Zsombor, Bordás Roland, Reider Péter, Hajdu Tibor, Berettyán Sándor, Novkov Máté, Horváth Lajos Ottó, Lukács Sándor és Szerednyey Béla főszereplésével készített Most vagy soha című Petőfi-mozifilm új előzetese. Aki azonban azt gondolja, hogy azért most jött, mert már csak napok vannak a március 15-i hétre tervezett bemutatóig, azt minden bizonnyal hidegzuhanyként fogja érni az infó, miszerint csak 2024-ben lesz megnézhető mozikban a film.


A Most vagy soha! forgatókönyvét Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írta, a rendező pedig az a Lóth Balázs, aki a remek koncepcióval rendelkező Pesti balhéval hatalmas ziccert hagyott ki. A filmhez hatalmas díszlet készül, a 106 napos forgatás áprilisban kezdődött a korábbi hírek szerint több ezer statiszta és majdnem 200 színész közreműködésével.

Az NFI Filmszakmai Döntőbizottsága maximális 4,5 milliárd forintot szánt az alkotásra, mely keretből 2 milliárdot egyedi kormányhatározat biztosított. A minden idők leglátványosabb hazai kalandfilmjének titulált produkció a márciusi ifjakról és arról a 24 óráról szól majd, mely megváltoztatta Magyarország történetét. A Nemzeti Filmintézet közleménye alapján "a monumentális produkció egyik izgalmas kihívása az 1848-as Pest-Buda korhű megelevenítése a legendás Pilvax kávéházzal és a Landerer-nyomdával, az 1847-ben átadott, gyönyörű Nemzeti Múzeummal, korhű piacokkal, vásárokkal és az osztrák elnyomás egyik jelképeként a filmen végigvonuló saras, poros terekkel, mellékutcákkal."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #2
    Jaj, itt van a filip, akkor ez is bukás lesz...
    Pedig erről jó lenne egy jó kis film. De a filippel olyat nem lehet...