Szekeres Viktor

Eléggé bebukott Liam Neeson új akciófilmjével

Marlowe nem akcióhős a jelek szerint.

Liam Neeson új filmje, a kissé akciósra hangszerelt Marlowe, bár nem sikerült rosszul, nem nagyon szolgáltatott igazságot Raymond Chandler nyomozójának, és bizony az amerikai közönséget sem nagyon érdekelte a mozikban. A 2281 mozit érintő premier mindössze 1,8 millió dollár bevételt generált hétvégén, vagyis még 1000-es vászonátlagot sem ért el.

A filmfesztiválokat már megjárt filmet Neil Jordan rendezte William Monahan szkriptje alapján. A forgatókönyv az 2014-es The Black-Eyed Blonde című John Banville-könyv adaptációja, amit az író Benjamin Black álnéven jegyzett. Szereplői Neeson mellett Diane Kruger, Jessica Lange, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Alan Cumming, Danny Huston, Daniela Melchior, Colm Meaney.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    Itt nem hiszem, hogy annyira fenyegetne az, hogy sok néző úgy ül be, hogy olvas Chandlert. Rég rossz lenne, ha a könyveket olvasóknak készülne.
  • Ender Wiggin #1
    Bár a könyvet nem olvastam, de 1-2 hivatalos "kamu" marlow művet igen, és szerintem már az nem tesz jó a "márkanévnek", hogy a forrásmű nyomokban sem tartalmaz chandlert... Legalább akkora gáz, mint a Puzo halála után íródott keresztapa regények.