Szekeres Viktor

Egy rakás új DC-filmet jelentettek be

Öt filmmel indítják kvázi újra a DC-s mozgóképes univerzumot.

Mint ismert, a Warner a DC-s IP-k kapcsán nyáron elhatározta, hogy hasonlóan a Marvel Studioshoz egy kézbe fogja összpontosítani a kreatív szálakat. Sokáig úgy tűnt, hogy Dan Lin lesz az ottani Kevin Feige, azonban vele nem tudott megegyezni a stúdió, így végül James Gunn és producer társa, Peter Safran lett új agytrösztként szerződtetve a korábbi DC Films, a DC Studios élére, hogy a szuperhősös franchise-okért feleljen, amik film, tévésorozat és animáció formájában jelennek meg. És amik kapcsán az a terv, hogy mostantól közös univerzumot alkotnának.

Gunn a hét elején jelentette be, hogy első körben milyen új projekteken kezd el dolgozni a csapata. Öt filmre kell az elkövetkező években számítanunk a Warner stúdiótól, és azok a Gods and Monsters, azaz az Istenek és szörnyetegek címet viselő "fázist" fogják képivselni.

A tervek szerint a filmek során egy új Superman-mozi, a Superman: Legacy indítja el 2025. július 11-én, ezt konkrétan maga Gunn fogja írni, és nem eredetsztori lesz, de fiatalabb főhőssel fog rendelkezni, mint az eddigi iterációk. Ezt a The Authority követi a népszerű Warren Ellis-képregény alapján egy olyan csapat lesz, akik a világ romlottságával veszik fel minden eszközzel a harcot. Kapunk egy új Denevérembert is a The Brave and the Boldban új főszereplővel, melyben Bruce Wayne fiát, Damien Wayne-t is megismerhetjük - mindez Grant Morrison képregényét veszi majd alapul, míg a Supergirl: Woman of Tomorrow-ban végre láthatjuk a mozis Szuperlányt is, ami Tom King füzetére fog építkezni. Emellett lesz egy Swamp Thing-film is, és már most úgy tűnik, hogy a Mocsárlény eredetéről szóló filmet James Mangold rendezni majd.

Természetesen a korábban bejelentett projektek, mint a Flash, a Joker 2, a Batman 2, az Aquaman 2 és a Shazam 2 is bemutatásra fognak kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!