Szekeres Viktor

Sok mindent elspoilereznek a The Last of Us folytatásából

Teljes évados előzetest kapott a The Last of Us.

Elég komoly a kritikai sikere a The Last of Us HBO-sorozatnak, és a nézők is kifejezetten oda vannak érte, még ha a 9,4/10-es IMDb-értékelés kicsit túlzásnak is tűnik. Az HBO pedig már a folytatást reklámozza elég nagy rössel, az alábbi előzetessel, ami nem csak a 2. rész, hanem a további epizódok jeleneteiről is lerántja a leplet.


Ahogy írtuk, hiába a fogadtatása, messze nem érdekelte a nézőket annyira az új sorozat, mint a Trónok harca spinoffja. A premiert magyar idő szerint hétfőn hajnalban Amerikában 4,7 millió néző követte az elérhető platformokon,, összehasonlításképp a House of The Dragon 9,98 millió nézővel nyitott. De a The Last of Us startja még így is kiemelkedőnek számít, hiszen az elmúlt 10 évben más HBO-sorozat nem váltott ki premierjével ekkora érdeklődést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zetortraktor #11
  Elnézést egyébként, hogy az olvasási és szövegértési nehézségekre hivatkozok, tudom, hogy ez nem könnyen orvosolható probléma, de fura olvasni hazugságokat valakitől.

  Egyébként még volt egy nagyon érdekes része a kommentednek.

  "Ergo te hasonlította össze ezt a sorozatot olyan sorozatokkal amik adott esetbe jóval nagyobb költségvetéssel készültek."

  Nem hasonlítottam össze semmit költségvetés alapján. Nem is tudom, hogy ennek mennyi a költségvetése.

  "Egyébként meg nem értem mi az összefüggés aközött hogy egy filmet mennyien nézzek meg és aközött, hogy ez a film mennyibe került."

  Én sem érte. Egy szót nem írtam arról, hogy ez mennyibe kerül. Te írtál költségvetésről.

  Gondolom, hogy itt is valami olvasási-értelmezési gond van, de nem találom, hogy mit érthettél félre.
 • zetortraktor #10
  Emberünk: hazugság, hazugság, hazugság.
  Én: Hé, te hazudsz! Leírom, hogy mi igaz.
  Emberünk: [terelni kezd]

  És tovább ássa maga alatt a gödröt. Mivel lebukott a hazugságaival, egy szót sem ír azokról, hogy "bocs", de cserébe bizonyítja, azt, hogy képtelen elolvasni és értelmezni a leírtakat. értő olvasás.

  Leírom, hogy mit értettél félre.

  Te: " Emlékeztetnélek rá, hogy te voltál az aki azt állította, hogy jobban indított más siker sorozatoknál"

  senki nem írta, hogy jobban indított más siker sorozatoknál. természetesen ez is igaz, hiszen vannak sikersorozatok, amiknél jobban indított, de íme a párbeszéd, ami zajlott:

  #4-es komment: "Teljesen irreleváns egy siker sorozat spinoff-jához mérni egy - a játékos berkeken kívüli" - a kolléga a Game of Thrones-ra utal, hogy ne mérjük már a Last of Us a a Game of Thrones spinoffjához, a House of The Dragonhoz, mert az mégiscsak egy sikersorozatnak a spinoffja.

  #5-ös komment: "Az megvan, hogy a sikersorozatnál sokkal jobb nézettséggel debütált a The Last of Us? Vagy az, hogy más sikersorozat spinoffjánál erősebben nyitott? " - leírom neki, hogy (EGYES SZÁMBAN) "a sikersorozatnál" (azaz a Game of Thrones-nál) jobban nyitott a The Last of Us. Utána azt is, hogy az nem számít, hogy mi spinoffja egy sikersorozatnak, mert a The Last of Us jobban nyitott más sikersorozatok spinoffjánál is.
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2023.02.01. 05:04:02
 • Macropus Rufus #9
  A reagálások tipikus. Hoztad azt a kibírhatatlan stílust. De nem árt hogyha elolvasod hogy mit írtál. Emlékeztetnélek rá, hogy te voltál az aki azt állította, hogy jobban indított más siker sorozatoknál. Ergo te hasonlította össze ezt a sorozatot olyan sorozatokkal amik adott esetbe jóval nagyobb költségvetéssel készültek. A többi csak rizsa. Egyébként meg nem értem mi az összefüggés aközött hogy egy filmet mennyien nézzek meg és aközött, hogy ez a film mennyibe került. Egy film több 100 millió $ ból is lehet egy szar és pár millió $ ból is ki lehet hozni nagyon jó filmeket, amit többen nézzek meg mint a drágább filmeket. Az hogy a HBO sorozatoknál ez nagyon jó kezdet, ez nem vitás. De amire reagáltam az az volt amit írtál: bármilyen másik sikersorozatnál jobban kezdett, ami nem igaz.
 • zetortraktor #8
  Ha túl sok lenne a betű. A gyengék kedvéért.

  "a siker sorozatoknál sokkal jobban kezdett, téves."

  Az HBO-s sikersorozatoknál jobban kezdett. Amerikában.

  Forrás: az HBO sajtóközleménye, melyben leírják, hogy az elmúlt 10 évben csak egy sorozatot néztek meg többen a premierje napján.

  Következtetés: Az HBO elmúlt 10 évben bemutatott sikersorozatai közül egy kivétellel mindegyiknél jobban kezdett.

  Triviális állítás: Van sok tucat nem HBO-sorozat, ami jobban kezdett egyébként.
 • zetortraktor #7
  jaj, két mondat, sok marhaság. ha nem értesz az ilyesmihez, akkor kérdezz.

  Kezdem a lényeggel, a többit csak akkor olvasd el, ha bírod idegekkel: Itt HBO-sorozatokat hasonlítottunk HBO-sorozatokhoz. Mivel prémium tévéadóról van szó, mást nem tudunk hasonlítani hozzá, maximum a Showtime csatornát. A hírben is HBO-sorozatok vannak. Ha nézettebb sorozatokat akarsz, akkor nem kell előkapni egy korszakos sikert sok évvel ezelőttről, találsz 40 másikat csak a múlt héten, az NCIS-től kezdve másokig. A The Last of Us premierjét 500 ezren nézték a tévében, az NCIS-t 15-ször annyian, de senki nem olyan hülye, hogy ezeket összehasonlítsa.
  --
  Bónusz:
  1. A Stranger Things első részét nem 25 millióan nézték meg. Eleve marhaság összehasonlítani egy 150 milliós globális szolgáltatás nézettségét egy amerikai 30 milliós előfizetéses tévécsatornával, de ha ezen túllépsz, akkor a Stranger Things első részét senki nem tudja, hogy hányan nézték meg. A Netflix sem akkor, sem most nem ad ki nézettség adatokat (most megtekintett órákat mérnek, régebben előfizetésről való indítást mértek. A 25 milliót biztosan olvastad valahol és kitaláltad hozzá, hogy az nézettség, de míg a tévében tudnak nézettséget mérni, addig a Netflix nem tudja, hányan ülnek a tévékészüléek előtt, hogy csak te nézel valamit, vagy az egész család. Arról nem is beszélve, hogy külön epizódok nézettségét sem mérik, mert egyszerre adnak ki 8-10 részt, egy teljes évadot. Arról nem is beszélve, hogy azokat is 28 nap alatt szokták közölni, de a 25 millió akkor is röhejes lenne, nem csak most, amikor sokkal, de sokkal nagyobb a szám.

  2. Ezt nem 18 millióan nézték meg. Annyian nézték meg Amerikában egy bizonyos idő alatt. Múlt héten ez a szám más volt. Jövő héten más lesz. És van, aki többször is megnézhette, de nem ez a lényeg. A kettő nem összehasonlítható.
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2023.01.31. 20:19:01
 • Macropus Rufus #6
  Az meg van, hogy a Stranger Thing elsoő részét 25 millióan nézték ezt meg “csupán” 18 millióan. Szóval az a meglátásod, hogy a siker sorozatoknál sokkal jobban kezdett, téves. .
 • zetortraktor #5
  Az megvan, hogy a sikersorozatnál sokkal jobb nézettséggel debütált a The Last of Us? Vagy az, hogy más sikersorozat spinoffjánál erősebben nyitott? Azokhoz van értelme akkor mérni? Vagy csak ahhoz az egyetlen dologhoz nincs értelme mérni, amit nem győzött le az elmúlt 10 évből? Miért baj. ha van egy sorozat?

  Nézettséget mindenhez lehet mérni, sőt kell is, el kell helyezni, hogy mihez hogy viszonyul a muglik kedvéért, mert nem mindenki tudja, hogy az, hogy mondjuk 8, az mit jelent. És úgy a legkönnyebb elhelyezni, hogy egy másik példát mondanak. Elég nagy hülyeség lenne vagy nem szerepeltetni semmi és hagyni lógva egy számot, vagy leírni, hogy második, de nem leírni, hogy mi az első. Bár lehet, hogy csak félreérted, mert nem arról van szó, hogy bárki is elvárta volna, hogy jobb legyen. Senki nem mondja, hogy ez mekkora szégyen.
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2023.01.19. 13:24:29
 • Ellaberin #4
  Teljesen irreleváns egy siker sorozat spinoff-jához mérni egy - a játékos berkeken kívüli - a moziban/TVben ismeretlen történet bevezetőjét. Éppen ezért szépek ezek a számok, nyilván a hype miatti kíváncsiság is hozta, de remélem valóban jót csináltak.
  Sajnos a game filmes adaptációk gyakrabban siklanak ki, mint sem betaláljanak. Nálam - és lehet ez igaz sokunkra- nincsenek alap elvárások, mivel nem játszottam a játékkal (igen én is PC-s vagyok :), tehát előnnyel indulhat. De megvárom míg lemegy és azután akár elő is fizetek egy hónapra, hogy egyben darálhassam. ;)
 • zetortraktor #3
  " Hogy lehet komoly sikere a sorozatnak, ha még csak egy részt adtak le? "

  Így. A The Last of Us már most komoly siker. Ahogy még sok másik komoly siker sorozat is komoly siker az első rész után.

  Úgy, hogy nem akkor lesz komoly sikere, amikor már több részt adnak ki, hiszen a sorozatok 95%-a egy rész után éri el a legjobb nézettségét, később már csak kisebb számokat produkál, hiszen folyamatosan veszti a nézőket.
 • hawkie22 #2
  Nem tudom, de nekem tetszett az elsö rész. A játékkal még nem játszottam, mert nincs konzolom, ezért nagyon várom már a márciust, amikor kijön Steam-re. :) Addig meg marad a sorozat.