Szekeres Viktor

A Disney átlépi az 5 milliárd dolláros mozis bevételi határt

A Disney tovább szárnyal 2022-ben.

Alig pár napja számoltunk be arról, hogy a Disney elég komoly fölénnyel tudja le az idei mozis versenyfutást, és végre-valahára sikerült a stúdiónak átlépnie a 4 milliárd dolláros mozis bevételi határt, erre most azt írhatjuk, hogy a The Walt Disney Studios az elkövetkező napokban átlépi az idei évre az 5 milliárd dolláros bevételt is, miután a 20th Century Studios által gyártott Avatar 2 globálisan már több, mint egymilliárdos bevételnél tart.

A mostani a 8. év, amikor a Disney mozis bevételei meghaladják a 4 milliárd dollárt, mondanunk sem kell, hogy a stúdió ezzel magasan lehagyta a tavaly 2,9 milliárdos bevételét, ami egyébként 2021-ben is piacvezetőséget jelentett. Értelemszerűen a Disney bevételeinek csak egy részét hozzák a mozik, elég komoly bevétel származik a lakossági forgalmazásokból, illetve kapcsolódó termékekből és szolgáltatásokból, mely bevételek nagy része nem becsülhető előre, sok mindentől függ. Ilyen szempontból a legjobb bevételi forrásnak továbbra is a streaming platformok tekinthetőek, a Disney esetében a Disney+, a Hulu, illetve az ESPN+, amik több, mint 100 milliós táboruknak köszönhetően - némi matek révén kiszámolható a havi előfizetési díjak ismeretében, hogy mennyi pénz folyik be ezekből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #3
    Kurva nagy baj lenne, ha a 2021-es 25 millárdról ennyire visszavettek volna a költésekből, anyázna is mindenki, hogy mi a fasz van, 30 milliárd alsó hangon elment a Disney részéről, ők sokkal többet költenek, mint a Netflix, hiszen sokkal több platformjuk van.
  • zetortraktor #2
    6-7? Ezért akarod ajnározni a Disney-t? Ha 17 milliárd lenne, mint a Netflix, akkor talán megérdemelne egy hírt, de nem hiszem, hogy 6-7 milliárddal menőzni lehetne. Majd akkor szólj, ha kétszerennyit fordítanak kontentre. Ahhoz még kell pár év, hogy addig elérjenek.
  • Ender Wiggin #1
    a kiadásokról is valamit esetleg? ja, azok 6-7 milliárdot tesznek ki???