Szekeres Viktor

Csúcsokat is dönthet az Avatar 2

Még mindig nehéz belőni, hova tart a második Avatar-film.

Tudjuk, hogy James Cameron azt mondta, hogy minden idők öt legjobb bevételt hozó filmje közé lenne érdemes bekerülnie az Avatar 2-nek, hogy jól jöjjenek ki vele, azt is tudjuk, hogy nem "kirohanós" kezdést produkált a film, tehát szemben egyes Marvel-filmekkel, nem mindenki azonnal akarta látni, hanem kivárásra autóznak a nézők, ez pedig azt jelenti, hogy jóval lassabb lesz a lecsengése. Kérdés, hogy mennyivel lassabb: olyan, mint a magát zseniálisan tartó első részé. vagy olyan, mint egy köznapi, magát jól tartó filmé. Ez azért érdekes kérdés, mert általában egy film első hétvégi bevételéből elég jól becsülhető annak amerikai összbevétele, az első két hétből pedig már végképp, azonban az Avatar 2 esetében az első hétvége nem olyan erős mankó, így a mostani hétvégi teljesítmény elég komoly indikátor lesz a folytatás kapcsán.

Mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a film szombati amerikai bevétele 16%-kal múlt alul a péntekit, ami a legalább 100 millió dolláros nyitányt produkáló filmek közül a 2019-es Frozen 2 óta a legjobb (és az is csak azért tartotta jól magát, mert a pénteki bevételébe számító csütörtök esti elővetítések nem olyan kihasználtak, valamint szombaton a gyerekfilmek bevételei sokkal inkább megugranak) - még a Top Gun: Maverick is 27%-ot esett péntekről szombatra, a Spider-Man: No Way Home pedig 39%-ot.

Ha az Avatar 2 összességében a The Batman teljesítményét fogja másolni, és 2,8-szoros szorzójával a hétvégi és a teljes bevétel viszonylatában minden MCU-filmet vert idén, akkor bizony kevesebb, mint a felét produkálja majd a 750 milliós Avatar-bevételnek, ami jókora pofára esés lenne, ha viszont inkább a Top Gun: Maverick útját követi és 5,7-szeres szorzót hoz, akkor akár 719 millió dollárig is elérhet, ez pedig hatalmas sikert jelentene.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!