Szekeres Viktor

Örökre lekerül a Westworld az HBO Maxról

Ezentúl nem az HBO Maxon kell keresni a Westworldöt.

Aki figyelte az elmúlt hetek, hónapok híreit, az olvashatta, hogy milyen komoly lépéseket hajt végre a Discoveryvel egyesülő Warner, hogy 3 milliárd dollárt megspóroljon. Az egyik leglátványosabb itthonról (ami költségvonzata kapcsán minden bizonnyal elhanyagolható volt) az HBO Max európai projektjeinek leépítése volt, ami nem csak a fejlesztés és a készítés alatt álló filmek, sorozatok és nemszkriptelt alkotások lefújását jelentette, hanem azt is, hogy sok európai HBO Max Original, mint A besúgó, törlésre került a platformról. Ugyancsak komoly port kavart a platform már leforgatott filmjeinek, a Batgirlnek és a Scoob!-nak a dobozba rakása volt, amivel dollártízmilliókat spórolt a cég. De még mindig nincs vége a komolyabb lépéseknek.

A Warner az elmúlt napokban több szkriptelt (Love Life) és nemszkriptelt (Legendary, FBoy Island) sorozatának a befejezését, illetve korábbi berendeléseinek lefújását (Minx, The Nevers) jelentette be, és hogy a negatív húzásokat tetézze a platform, ezek zöme azzal is fog járni, hogy ezek a szériák nem lesznek tovább elérhetőek az HBO Maxon, és ezek közé a korábban megszüntetett Westworld is beletartozik, hiszen sajtóértesülések szerint a közeljövőben az is le fog kerülni a kínálatból. Hogy minden bizonnyal idővel máshol tűnjön fel, mert nehéz elképzelni, hogy sehol se legyen elérhető a jövőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kalapos01 #10
  Ja, elnézést. Ennyire ismered a nézettségeket?

  "Ráadásul sokszor olyan projekteket is lelőnek, ahol azért nem volt rossz a nézőszám, csak nem ütötte meg azt a szintet amit a vezetőség várt."

  azaz rossz volt a nézőszám. vagy arra gondolsz, hogy te jobban tudod, mi az a nem rossz nézőszám, és a vezetőség nem tudja? aki ért hozzá, és ott van a vezetőségben, azért miért ártana magának. neki az az érdeke, hogy ne lőjön le sorozatokat, mert különben őt fogják kirúgni, ő nem kap prémiumot. elég fura lenne, ha nem rossz nézettséggel lelőnének bármit is.

  "Ez utóbbit ráadásul nem feltétlen az első évad fogja hozni."

  ezt történelmi adatsorok böngészéséből szűrted le megalapozottan, vagy a hasadra csaptál, mert így gondolod. Igen, van, hogy nem az első évad hozza a legjobb nézettséget. 20-ból? 50-ből? 100-ból egyszer előfordul. De ez nagyon ritka. És akkor is azért fordul elő, mert a vezetőség lát rá esélyt. Ahol nem lát rá esélyt, ott nincs értelme milliókat kidobni az ablakon. És addig is egyszerűbb valamit, ami nem produkál, lelőni, mint pár százalék esélyre alapozni, és helyette csinálni egy másik sorozatot, hátha az siker lesz.
 • kalapos01 #9
  Sajnos nagyon sok butaságot írsz és informálatlan vagy. Rossz helyről szerzed az információidat. Elhiszed azt, ami nem igaz.

  "Megbízhatatlanná válnak ezek a platformok."

  Ez a saját gyártásos lekerülés csak egy platformra vonatkozik, és csak erre a naptári évre. Egyébként nincs, és jó eséllyel nem is lesz rá példa. Nincs szó megbízhatatlanságról.

  " Sajnos régebben is volt rá példa, de ritkán, most meg már minden második sorozatra igaz lesz, hogy nem lesz befejezve, csak elkaszálják"

  Egyrészt fent nem arról van szó, hogy elkaszálnak sorozatokat, hanem arról, hogy eltűnnek sorozatok a platformról, de te milyen világban éltél, ha azt hiszed, hogy a kasza, a befejezetlenség mostani jelenség. Régen az új sorozatok majdnem 80%-a ért véget az első évad után. Ma 60% alatt van az arány. Régen ha valami egy vagy több év után véget ért, bejezetlenül ért véget. Ma már egyre többször befejezve, mert eleve úgy készítik el a szezonokat. Sőt, manapság kitalálták ezeket a több évados, de lezárt évadokkal rendelkező sorozatokat is.

  "Nem azért nézünk egy sorozatot, hogy rendes lezárás nélkül véget érjen."

  Nem. Ez igaz. De az is, hogy az ember pontosan tudja, hogy ha elkezd nézni egy sorozatot, akkor annak nagyon jó eséllyel nem lesz lezárása. De míg régen a legtöbb lezárás nélkül ért véget, ma a legtöbb már kap valami lezárást. De tudod, hogy mi a csavar? A legtöbb ember számára a legtöbb sorozat lezárás nélkül ér véget. Azért, mert ők abbahagyják a nézésüket. A legtöbb sorozat meg azért ér véget idő előtt, mert túl sokan szállnak ki belőlük. Szóval nem hiszem, hogy sokakat zavarna egy random sorozat lezáratlansága, ha érdeklődés hiányában véget ér. Főleg, mert minden véget ért sorozatra jut vagy 20 futó, ami sokkal jobb.

  "Nem mernek majd az emberek elkezdeni sorozatokat, csak ha már leadták az utolsó részt is mert nem akarnak csalódni."

  Ez mekkora hülyeség. Nyilván van 1-2 ilyen ember. Lehet, hogy vannak, akik 30 éve várják, hogy elkezdhessék nézni a Simpsons családot, mert annyi jót hallottak róla, vagy 20 éve a Grace klinikát. De aki nem akar csalódni, az miért fogyaszt bármit is. Ne egyél, hátha nem finom. Ne nézz filmet, hátha nem jó. Úúú! Ha így állnának hozzá az emberek, akkor eleve nem készülne semmi, mert semmit sem néznének. Azért vannak sorozatok és sikeres sorozatok, mert az emberek nézik őket, és nem várnak a végükre. Ha valakit egy sorozat vége érdekel, akkor értelemszerűen 10 évvel ezelőtti sorozatokat fog nézni, de azokból is van egy rahedli, ellesz velük, nem fog panaszkodni amiatt, hogy a mostaniak véget érnek
 • csulok0000 #8
  Az a baj ezzel amit már az előttem szólok is mondtak, hogy megbízhatatlanná válnak ezek a platformok. Sajnos régebben is volt rá példa, de ritkán, most meg már minden második sorozatra igaz lesz, hogy nem lesz befejezve, csak elkaszálják hirtelen. Nem azért nézünk egy sorozatot, hogy rendes lezárás nélkül véget érjen. Ahogy az sem jó, hogy csak úgy eltűnnek sorozatok. Nem mernek majd az emberek elkezdeni sorozatokat, csak ha már leadták az utolsó részt is mert nem akarnak csalódni. Ráadásul sokszor olyan projekteket is lelőnek, ahol azért nem volt rossz a nézőszám, csak nem ütötte meg azt a szintet amit a vezetőség várt. Ez utóbbit ráadásul nem feltétlen az első évad fogja hozni.
 • Yodafon #7
  igen de sajnos van meg ott masik 3 evad is. Bar a 2. is meg egesz nezheto volt...
 • Andrevv #6
  Nagyképűség much? Sokan vannak, köztük én is, akik nem fognak neki sorozatnak amíg az nincs rendesen befejezve. Ha mindent (is) elkaszálnak, bármit, bármikor, akkor nekem semmi kedvem nincs rá előfizetni ilyen bizonytalan platformra.
 • Timbu #5
  Pedig az első évadért elég kár.
 • kalapos01 #4
  Ööö, tudatlanság much? Lekerül róla 1 sorozat (vagy 2 vagy 20) és marad rajta 500 vagy 1000 sorozat meg ugyanannyi film. És bár nyilván van olyan, aki valamiért azért fizetne kemény pénzeket, hogy minden hónapban megnézze a Westworldöt, a többséget ez rohadtul nem érinti, mert vagy látta és nem tervezi többet megnézni, vagy nem látta és nem tervezi többet megnézni. Egyedül az szív, akit érdekel a sorozat és eddig fizetett évekig, de nem volt hajlandó megnézni. De ő meg is érdemli.
 • gunji #3
  Tuti nem százas az új góré. Innen már bármelyik nap lekapcsolhatják az HBO Maxot, addig is minden nap ajándék. :(
 • Ellaberin #2
  Így kell szépen kivágni magunk alatt a fát. Illetve az utolsó fát is.
 • Yodafon #1
  Mondanám hogy kár érte, de hazudnék...