Szekeres Viktor

Brutális telt házakkal fut Brendan Fraser Oscar-esélyes új filmje

Erősen nyitott Amerikában A bálna.

Darren Aronofsky új filmje, A bálna (The Whale) szeptemberben a Velencében megrendezésre került filmes fesztiválon került bemutatásra, és a hétvégén az amerikai mozikban is meg lehetett végre nézni. A díjainak köszönhetően komoly hájpra szert tett alkotás, melynek Brendan Fraser az egyik főszereplője, akár Oscar-jelölést is kaphat, előtte pedig érdekes lesz megnézni, hogy a nézőket mennyire érdekli.

A hétvégén a film erősen limitált kópiaszámmal (hat New Yorki és Los Angelesi moziban játszották) 360 ezer dollárt szakított, ami 60 ezer dolláros remek vászonátlagot jelent, természetesen jó pár telt házas előadással - összehasonlításképp az Everything Everywhere All at Once tavasszal 51 ezres vászonátlaggal kezdte meg mozis pályafutását 10 moziban, hogy utána világviszonylatban 100 millió dollár fölé jusson. Más kérdés, hogy a nagyjából 40-45 ezres vászonátlaggal nyitó Tár, The Banshees of Inisherin vagy The Fablemans jó kezdésük ellenére még 10 millió fölé sem tudott kerülni hazájában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #7
    Ha Fraser lesz, akkor persze politikai döntés lesz ugyancsak. Ha más nyer, akkor is, nem?

    Ha még azt hiszi valaki, hogy az Oscar feltalálja a spanyolviaszt, akkor vessük össze az előtte két héttel rendezendő SAG-díjakkal. Jé, szint tökugyanaz, két különbség van, hogy a mocsok politikai Oscar Anthony Hopkinsnak és Casey Afflecknek adta a díjat, amikor a színészek Chadwick Bosemannek és Denzel Washingtonnak.

    2023 Oscar legjobb férfi színész: ???.- 2023 Színészszakszervezet legjobb férfi színész: Brendan Fraser
    2022 Oscar legjobb férfi színész: Will Smith.- 2022 Színészszakszervezet legjobb férfi színész: Will Smith.
    2020-21 Oscar legjobb férfi színész: Chadwick Boseman - 2020-21 Színészszakszervezet legjobb férfi színész: Anthony Hopkins
    2019 Oscar legjobb férfi színész: Joaquin Phoenix - 2019 Színészszakszervezet legjobb férfi színész: Joaquin Phoenix
    2018 Oscar legjobb férfi színész: Rami Malek - 2018 Színészszakszervezet legjobb férfi színész: Rami Malek
    2017 Oscar legjobb férfi színész: Gary Oldman - 2017 Színészszakszervezet legjobb férfi színész: Gary Oldman
    2016 Oscar legjobb férfi színész: Casey Affleck - 2016 Színészszakszervezet legjobb férfi színész: Denzel Washington
    2015 Oscar legjobb férfi színész: Leonardo DiCaprio - 2015 Színészszakszervezet legjobb férfi színész: Leonardo DiCaprio
    2014 Oscar legjobb férfi színész: Eddie Redmayne - 2014 Színészszakszervezet legjobb férfi színész: Eddie Redmayne
    2013 Oscar legjobb férfi színész: Mathew McConaughey - 2013 Színészszakszervezet legjobb férfi színész: Mathew McConaughey
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2023.02.28. 20:36:20
  • zetortraktor #6
    Nem a filmet kell megnézni, hanem a többi jelöltet. Simán lehet, hogy egyetértenék, de ettől még nem az én díjam. Ha más szerint más kapja a díját, akkor

    " (mellesleg, ha nem tűnt volna fel, az egész 100% politikai döntés jó pár éve)"

    ismerem ezt a szót. akkor szokták használni, amikor az ember valamivel nem ért egyet, és így akarja "érvényteleníteni" azt. akkor politika. ne,, ez a gyengék menedéke, ráadásul nettő baromság. az oscar az utolsó nagy díjátadó, és általában az nyer rajta, aki a legtöbb addigi díjátadót is nyeri.
  • zetortraktor #4
    Lefordítom: "Szégyen, ha pár másik ember nem azt a színészt tartja legjobbnak, akit én. És az is szégyen, hogy egy film, ami szerintem top10-es volt tavaly, másik pár ember szerint nem volt top10-es".

    Erre vannak a díjak. Az ember kihirdeti a szerinte legjobbakat. Mások meg azt, ami szerintük a legjobb. Fura lenne, ha a te toplistádon bárki is számon kérné az ő kedvencét. A toplistashaming meg pláne kínos.
  • kalapos01 #2
    Te most Mórickaként hirtelen azt gondolod, hogy ami limitált kópiaszámmal megy, az telt házakat hoz? Jézusom. Főleg, hogy a 60 ezer dollárnál háromszor akkora vászonátlag is előfordul olykor.
  • Ellaberin #1
    "erősen limitált kópiaszámmal" - "jó pár telt házas előadással" = csodák pedig vannak, vagy?