Szekeres Viktor

Mégis lesz Setét torony-sorozat?

Lehet, hogy készül sorozat a Dark Towerből.

2020-ban arról számoltunk be, hogy az Amazon lemondott a The Dark Tower-szériáról, pedig akkor már szereposztása is volt a projektnek, ami Stephen King fantasy könyvsorozata alapján készült volna, és akkor a sajtó arról értesült, hogy azért nem készült el, mert az nem lett volna elég nagyszabású. Nos, most lehet, hogy mégiscsak lesz valami A setét torony adaptációjából, ugyanis egy újabb készítő, Mike Flanagan kezdett el dolgozni rajta, és a pilot epizód forgatókönyvét már prezentálta is a platformnak, ami akár nemsokára berendelést is adhat a projektnek.

A könyvsorozat első kötetének a következő a hivatalos fülszövege: "A Setét Torony sorozatban - melynek első kötetét tartja kezében az olvasó - a thriller koronázatlan királya a fantasy birodalmába kalandozik. Egy mitikus, történelem előtti varázsvilágba, amely idegensége mellett is ismerős - a mesék és mítoszok mellett talán leginkább a nagy amerikai westernekből.
A regényfolyam egyes darabjai önállóan is megállják helyüket, de együtt alkotnak kerek egészt, hoznak létre egy olyan teljes világot, amelyet sokan A Gyűrűk urá-éhoz hasonlítanak. A harcos főhőse Roland vitéz, ez az eleinte múlt és jövő nélküli férfi, civilizációjának utolsó képviselője. Végtelen sivatagokon, lepusztult városokon át, elkorcsosult emberekkel, mutánsokkal megküzdve üldözi ellenségét, a feketébe öltözött embert. Útjukat vér és pusztulás jelzi. Miért ez a megszállottság, hogy eljusson a Setét Toronyba? Talán ott megleli minden rejtélyek kulcsát? És ki a feketébe öltözött ember, a titkok ismerője, az alakját váltogató varázsló? Ha az olvasó végigizgulja Roland megpróbáltatásait, szerelmeit, kalandjait az összes köteten át, végül a Setét Toronyban fény derül minden rejtélyre...
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!