Szekeres Viktor

Jason Momoa Aquamanje és Henry Cavill Supermanje is mehet a kukába

Lehet, hogy Acélember és Vízember is Csodanő sorsára jut.

Mint ismert, a Warner a DC-s IP-k kapcsán nyáron elhatározta, hogy hasonlóan a Marvel Studioshoz, egy kézbe fogja összpontosítani a kreatív szálakat. Sokáig úgy tűnt, hogy Dan Lin lesz az ottani Kevin Feige, azonban vele nem tudott megegyezni a stúdió, így végül James Gunn és producer társa, Peter Safran lett új agytrösztként szerződtetve a korábbi DC Films, a DC Studios élére, hogy a szuperhősös franchise-okért feleljen, amik film, tévésorozat és animáció formájában jelennek meg. És amik kapcsán az a terv, hogy mostantól közös univerzumot alkotnának.

A The Hollywood Reporter hosszú cikket szentelt a DC-s mozis univerzumban végbemenő változásoknak, melyek kapcsán arról már írtunk, hogy a Wonder Woman harmadik része a mostani formában biztosan nem fog elkészülni. És nagyon jó esély van arra, hogy nem lesz több Man of Steel és Aquaman film sem. Ezekről még nincs konkrét döntés, de Gunnék tervei szerint a Zack Snyder által castingolt Igazság Ligájának búcsút inthetünk, azaz sem Henry Cavill nem térne vissza Supermanként, és a mostani filmek során jövő év végén záró második Aquaman-film után Jason Momoa sem alakítaná többet a karaktert. Érdekesség, hogy mindkét színész feltűnik a The Flash-mozifilmben, de ha sor kerül a "kukázásukra", akkor még kivághatják belőle őket, hiszen a The Flash még mindig nem nyerte el végleges formáját, így még hozzá tudnak nyúlni.

A THR cikke kiemeli, hogy mindez nem jelentené azt, hogy szakítanának Momoával, a lap Lobo karakterét emlegeti vele kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #6
    Nagyon, nagyon lassan. de addig még van pár évtized. Merész kijelentés azok után, hogy még sosem volt ilyen sikeres a műfaj, hogy Amerikában az év 10 legsikeresebb filmje közül 6 szuperhősös. És tippre csak azért annyi, mert nem volt több.

    De tényleg nem értem. Miért fulladnának ki? Mert készül... évi 3 Marvel és 3 DC? Nyilván, akinek megterhelő, az nem nézi, engem sosem érdekeltek, de elég nagy szarban lennék, ha csak év mondjuk hat horrorfilm lenne, amit megnézhetnék. Szerintem a szuperhősök rajongói sem bánnák, ha több lenne, de évi kettő? Mit mondanál, ha tudnád, hogy havonta a DC és a Marvel is több, mint 50 különböző szuperhős képregényt ad ki? Tippre ennél több filmet is elviselne a közönség. De látszik, hogy nagyon óvatosan mernek csak növekedni.

    Meg egyébként is, azért nem fog kifulladni a műfaj, mert mindig elő lehet kapni egy szuperhőst a több ezerből, mind újra lehet indítani, ahogy a képregényeket is, amikre sokan mondták az 50-es években, hogy kifulladnak, de azóta sem.

    Ha meg csökkenne a bevétel, csinálnak olcsóbbakat. Nem hiszem, hogy bárkit is zavarna az évi pár száz amerikai mozifilm között 6 (HAT) szuperhős film.

    "Nem fog hiányozni egyiknek sem a folytatása. "

    Aki nem nézi őket, annak nem fog. Aki nézi őket, annak fog. Hadd legyenek, sokan nagyon szeretik őket. Nem véletlenül.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2022.12.08. 19:39:20
  • dyra #5
    Lassan kifulladnak ezek a szuperhősös filmek. Nem is csoda. Pár évente lenne 1 - 2 azt mondanám oke. De sajnos az a helyzet öntik a népre. Nem fog hiányozni egyiknek sem a folytatása.
  • kalapos01 #4
    De hiszen épp ez a lényeg, hogy nem ez van.

    Eddig azért ment, ami ment, mert az anyagiakat nézték (természetesen). Most viszont nem pénzügyi emberek kerültek döntési pozícióba, hanem kreatívak, akik eldöntötték, hogy mi kell nekik és mi nem, függetlenül attól, hogy mi sikeres és mi nem. A "pénzügyi embereknek" kellett a Wonder Woman vagy az Aquaman folytatása. A kreatívoknak nem kell. Nekik Lobo kell.
  • Sequoyah #3
    Ez az egesz DC univerzum ugy nez ki, mintha filmekhez nem erto penzugy managerek iranyitanak, kizarolag vallalati penzugyi adatokat elemezve.
    Elkaszaljak ha a profit x% alatt van, lemasoljak a konkurenciat ha ott valami profitabilisat latnak stb...

    Szemben az MCU-val, ami a kepregenyeket erto rajongok szerelemgyerekekent indult, es meg most is ok viszik. Nyilvan a profit ott is #1 prioritas, de legalabb nem kizarolagosan.
  • gunji #2
    Hát akkor tényleg volt értelme elvinni a Witcherből... :(