Szekeres Viktor

Készül az új Menekülés New Yorkból

Nincs új a nap alatt, ismét megpróbálkozik Hollywood az Escape From New Yorkkal.

Ha a világ filmes kínálatát nézzük, akkor az eredeti filmek rajongói tobzódhatnak, hiszen összességében minden 5 eredeti mozifilmre jut nagyjából egy olyan, ami más IP (film, könyv, játék) alapján készült. Hollywoodban ez az arány egy kicsit eltolódik a feldolgozások/adaptációk felé, de még így is minden 3,5 eredeti filmre jut a mozis produkciókat tekintve 1 "nem eredeti" (ha a lakossági megjelenéseket is belevisszük, akkor sokkal nagyobb a különbség, ott minden 8 eredeti filmre jut 1 "nem eredeti"), azonban a a nem eredeti filmek rajongóinak sem kell bánkódnia, hiszen a minap kiderült, hogy ismét láthatunk egy Menekülés New Yorkból (Escape From NY) feldolgozást.

A mostani változatnak a Radio Silence csapat fog nekifutni, melynek a filmjei (Ready Or Not, Scream) eddig elég jól sültek el mind anyagilag, mind kritikailag, mind a nézők visszajelzéseit tekintve, és lehet, hogy a Scream 6 után megvalósulhat egy új Menekülés-mozi is. Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett és Chad Villella már keresi az írót, az pedig mindenképp jó hír, hogy sikerült szerződtetni a projekthez executive producerként az eredeti alkotás rendezőjét, John Carpentert. A filmről nem nagyon lehet tudni semmit, de várhatóan nem konkrét feldolgozás lesz, inkább reboot, ami az alaphelyzetet veszi kölcsön, de persze a normál folytatás sem zárható ki.

Legutóbb 2019-ben számoltunk be arról, hogy készül egy remake. Akkor arról volt szó, hogy Leigh Whannell fogja megírni a Fox stúdiónak az Escape from New York, azaz a Menekülés New Yorkból feldolgozásának forgatókönyvét. Whannel a saját változatában megtartotta volna az eredeti egyes elemeit, természetesen új ötleteket is csempészve a koncepcióba. Korábban a hírek arról szóltak, hogy Robert Rodriguez a legesélyesebb arra, hogy megrendezze az újragondolást, az akkori szkriptet az a Neil Cross írta, aki a Luther című remek sorozatot is jegyezte, most pedig A Moszkító-parton dolgozik. Még előtte Brick Eisner és Len Wiseman is próbálkozott azzal, hogy elkészítse a disztópikus jövőben játszódó film új változatát, melynek főhőse Snake Plissken, akit egy börtönszigetre küldenek, hogy mentse ki onnan az elnököt. Amikor ezekről a korábbi változatokról volt hír, akkor a főszerepre esélyesek között a Kemény motorosok című tévésorozat főszereplője, Charlie Hunnam, Jon Bernthal, illetve Dan Stevens neve merült fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    remek.