Szekeres Viktor

A Fekete Párduc 2 lehet, hogy jobban tetszik a nézőknek, mint az előző Marvel-filmek?

Alakul a második hétvégén Black Panther 2-bevétel.

A Wakanda Forever pénteki bevételeire vonatkozó előrejelzés arra enged következtetni, hogy a film jobban fogja megtartani a nézőit, mint a legutóbbi Marvel-produkciók, ami azt jelentheti, hogy egyrészt nagyobb az újranézési rátája, másrészt jobb a szájhagyománya, szívesebben ajánlják. Más kérdés, hogy a pár százalékpontos eltérések csak apró különbségekre utalnak. Ugyebár a film az év második legjobb nyitóhétvégéjét produkálta Amerikában 181 millió dollárral, és a Doctor Strange In The Multiverse Of Madness 67, míg a Spider-Man: No Way Home és a Thor Love And Thunder 68%-os bevétel-csökkenést könyvelhetett el a második hétvégéjén. Vasárnap kiderül, hogy az új Black Panthernek mennyi jött össze.

Sokan egyébként kíváncsiak voltak, hogy a fogadtatásnak köszönhetően a BP2-nek sikerül-e a DS2-nél jobb első hetet produkálnia. Nos, nem sikerült, a 221,4 millió dolláros amerikai bevétel elmaradt utóbbi 230,9 millió dollárjától. Ennek kapcsán, ha már fogadtatásról beszéltünk, mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a Benedict Cumberbatch főszereplésével készült film 187,4 millió dollárral nyitott, vagyis hétfőtől csütörtökig növelni tudta az előnyét az új Fekete Párduccal szemben, így ilyen szempontból meglepőnek is mondhatóan a hétvégére vonatkozó elvárások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kalapos01 #4
  "Sajnos az MCU napjai úgy fest leáldozóban vannak ha valaki a régebbi filmjeik stílusát szereti."

  Minőségben lehet, bár amikor még néztem, akkor nem voltak nagy eresztések a filmek. Viszont amíg sokan úgy pufognak, hogy nem jók a filmek, hogy megnézik, addig a bevételekkel nem lesz gond, és az irányt tartani fogják, mert látják, hogy ez kell a közönségnek. Leáldozni igazán akkor fog, amikor az emberek nem mennek el moziba, ami egyelőre eléggé sansztalan. Mert itt is oly sokszor lehetett olvasni, hogy "ez de rossz film. de azért megnéztem az első pár napon".
  Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2022.11.22. 19:42:03
 • nirriti #3
  Az egész 4. fázis lényegében fájdalmas. Pocsék filmeket közepes Marvel filmek váltogattak. A legjobb film és az egyetlen amit tényleg jónak merek nevezni az nem is a Marvel műve hanem a Sony-é (Spiderman No Way Home). Még a Dr. Strange-t is sikerült elkefélniük egy bugyuta forgatókönyvvel.
  Már ott tartok, hogy nem számolom a heteket/hónapokat mire végre kijön egy új filmjük mint régen hanem a mozi oldaláról derítem ki, hogy kijöttek valamivel mikor nézelődöm, hogy érdemes-e elmenni bármilyen filmet megnézni.
  Ez a film sem segített a helyzeten. Itt volt a lehetőség,hogy Wakanda-t jobban megmutassák meg minden. Helyette párbeszédeket nézünk folyton és a fekete párduc a film legvégéig gyakorlatilag nincs is benne a "saját" filmjében. Arról meg, hogy minden szuperhőst lecserélnek lányokra mostanában kár vitatkozni. Sajnos az MCU napjai úgy fest leáldozóban vannak ha valaki a régebbi filmjeik stílusát szereti.
  Utoljára szerkesztette: nirriti, 2022.11.22. 19:28:44
 • Midas #2
  jobban jahh XD