Szekeres Viktor

Még mindig semmi hír a Babylon 5 rebootjáról

A CW csatorna nem sieti el a döntést az új Babylon 5 kapcsán.

Tavaly derült ki, hogy J. Michael Straczynski, a Babylon 5 készítője elkezdett egy új Babylon 5-sorozaton dolgozni az amerikai CW csatornának, azonban az az idei évadra nem rendelte be pilotnak a tervezett rebootját (inkább egy új Walker-sorozat, egy új Supernatural és a Gotham Knights mellett döntöttek). De ez szerencsére nem jelenti azt, hogy kihajították a projektet, ugyanis a készítő jelezte Facebookon, hogy tovább fejlesztik a szériát, csak annyi változott, hogy mindezt a 2023/24-es szezonra teszik.

Azonban tavasz óta elég nagy a hallgatás a projekt körül, aminek minden bizonnyal már elkészült a forgatókönyve, és hacsak nem soron kívül dönt úgy a CW csatorna új tulajdonosa által kinevezett új vezetés, akkor karácsony táján derülhet ki, hogy lesz-e valami a kultikus scifi új iterációjából. A pesszimizmusra a hallgatás mellett az említett vezetésváltás adhatja az okot, ugyanis jellemző módon az új vezetők nem nagyon szoktak törődni azzal, hogy elődjeik milyen szériákat szerettek volna látni a képernyőn.

A reboot a tervek szerint teljesen nulláról indítana, a főhőse egy bizonyos John Sheridan lenne, egy Earthforce-os tiszt, aki rejtélyes háttérrel rendelkezik és a Babylon 5-re küldik, amely egy 8 kilométer hosszú űrállomás a semleges űrben, ahol utazók, csempészek, vállalati felfedezők és földönkívüli diplomaták élnek és fordulnak meg a törékeny béke időszakában, a háborús folyamatos fenyegetése mellett. Sheridan megérkezése pedig olyan eseményeket indít be, amikre még véletlenül sem számított.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!