Szekeres Viktor

Blokád: itt a magyar taxis blokádos film előzetese

Ilyen lesz a Blokád.

Nemrég derült ki, hogy Magyarország a Blokádot nevezi a legjobb idegennyelvű film kategóriájába az Oscar-díjra, és ekkor még nem nagyon tudtuk értékelni a döntést, hiszen a széles közönség nem nagyon láthatta a filmet. Október 20-án lesz csak a premier, amit most egy újabb előzetessel harangoznak be.


A hivatalos szinopszis a következő: "A Blokád című filmben Antall József alig fél évvel beiktatása után élete legnehezebb próbatételével találja szemben magát. Taxisok tüntetnek az Országháznál a drasztikus benzináremelés ellen. A demokráciából hamar kiábrándulva blokád alá vonják a várost, majd hamarosan az egész országot. Az ellenzék melléjük áll és forradalomra buzdít. A köztársasági elnök, a sajtó, a közhangulat velük szimpatizál, a karhatalom pedig magára hagyja a népszerűtlen intézkedések miatt népszerűtlen kormányt. Antall József, az egykori 56-os forradalmár hirtelen a barikád másik oldalán találja magát. Magára maradtan, frissen műtve, egy kórteremben. Mit tegyen, hogyan, milyen eszközökkel lesz képest ezt a helyzetet megoldani?"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Piel #2
    Ugyan már kedves lac coo! Megint a hangulatkeltés, és az így is történhetett volna duma az mellett, hogy hitelesnek akarja a film mutatni magát, mert "Igaz történet alapján" küzdünk a fantáziánkkal.... Láttunk már ilyet!
  • lac coo #1
    Imádtam,. mikor a zsukkos cigó feketefuvaros nem engedte továb ba buszt, nem tudtunk műszak után hazazmenni.... :) Osoba állatok voltak ...