Szekeres Viktor

Az új Különben dühbe jövünk itthon bekerült a legnézettebb filmek közé

Azért jó pár embert érdekelt itthon a Különben dühbe jövünk.

Amióta a Netflix országra lebontva közzéteszi a napi nézettségi listáit, azóta követhetjük, hogy itthon miképp alakul az érdeklődés bizonyos filmek és szériák iránt. És bár nagyjából az derülhet ki a közölt adatokból, hogy a hazai ízlés a nemzetközit követi, érdekes látni olykor, hogy a magyar nézők ízlése milyen alkotások esetében tér el a fővonalastól.

Nos, a Különben dühbe jövünk című olasz komédia esetében a hazai ízlése eltért a fővonalastól, ugyanis ha a gyártó olaszokat nem számítjuk, akkor Magyarországon számít legnépszerűbbnek a film - konkrétan azért, mert szinte csak Magyarországon került fel a napi toplistákra - tegnap itthon a 8. helyen állt, míg másik kívülálló nemzetként a cseheknél a 10. lett. A film összességében, miképp az előzetesből is kiderült, egy jó hangulatú, teljesen ártalmatlan nyári darab, ami nem váltja meg a világot, és aki kíváncsi a koncepciójára, annak már az első percekben kiderül, hogy milyen kapcsolatba áll a hasonló című Bud Spencer-Terence Hill-darabbal. (Természetesen nem feldolgozásról van szó, hanem afféle folytatásról.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #4
    Van egyébként olyan gondolkodásmód, aki szerint az a "buta paraszt", aki megnéz egy filmet, és nem az, aki másokat buta parasztozik, mert megnéztek egy filmet. Szerintem a két csoport között elég komoly az intelligencia különbség.

    Vajon azok okos parasztok, akik megnézték az eredeti filmet? És ha igen, akkor ez hogy jön ki?
  • wraithLord #3
    Most megnéztem, meglepő módon szerintem nem lett rossz. Annak, aminek készült, teljesen jó, ahogy az eredeti is. Jópofán kapcsolták össze az eredeti filmmel, ugyanolyan színes, bugyuta karakterek voltak benne, jók voltak a homage-ek, szerintem jól elkapták a dolgot. Egyszer még röhögtem is, igaz, az pont nem egy ilyen (/ettől a) filmtől várt szokványos poén volt... Egyedül a Terence Hill pótlék nem volt meggyőző szerintem.
    Szerintem nem érdemli meg ezt a lehúzást, ami megy a neten, kb. ugyanazt nyújtja, mint az eredeti film, és szépen nyúltak hozzá a témához.

    Angol szinkronnal néztem, ami nem volt a legjobb, de mostanában (elmúlt 15 év :D) a magyar szinkront nagyon rühellem, eredeti olasz hangsávval feliratosan meg nem volt kedvem megnézni.
  • monk00 #2
    A buta parasztjának mi más lenne a jó. Ez nem volt meglepetés..
  • hawkie22 #1
    Úgy volt szar, ahogy volt. Kár volt megcsinálni. Az eredetit nem übereli amúgy se, de se a színészi játék, se a verekedések, se semmi nem volt ütös ebben a filmben, még a poénok se.