Szekeres Viktor

2023-ban jön a Fűrész 10

Jövőre láthatjuk az új Saw-filmet.

Tavaly a Fűrész-rajongóknak jó éve volt, hiszen láthatták Chris Rock Fűrész-menti horrorfilmjét, a Spiralt, és a Twisted Pictures már akkor elég komolyan benne volt egy 10. epizód fejlesztésében. Januárban mi is beszámoltunk arról, hogy azóta elkészült a koncepció, és már a casting is elkezdődött, mely kapcsán sajtóértesülések arról szóltak, hogy a sorozatgyilkos szerepében Tobin Bell is visszatérne, sőt, az egész film az ő nézőpontját mutatná meg, még a Fűrész 3 előttről.

Nos, azt nem tudni, hogy az akkor tervekből lett-e valami, az azonban biztos, hogy lesz Saw 10, mégpedig Kevin Greutert rendezésében, aki Fűrész-veteránnak számít, például ő rendezte a rajongói kedvenc hatodik epizódot is. A filmről persze semmi konkrét nem derült ki, mindössze azt tudjuk, hogy a premierje Amerikában 2023. október 2-én lesz.

A viszonylag olcsó filmsorozat bevételei érdekesen változtak az évek folyamán. Az első film Amerikában 2004-ben 56, a 2005-ös folytatás 87, míg a 2006-os harmadik rész 80 millió dollár bevételt termelt. Ezeket a filmeket Amerikán kívül 48, 61 és 85 millió dollár bevétel kísérte. 2007 és 2009 között újabb három rész került mozikban, amik belföldön 63 és 57, valamint nagy esés után 28 millió dollár bevételt hoztak, jelezve, hogy kipukkadóban van a sorozat, amit azonban 2010-es Fűrész 3D 46 milliós sikere valamennyire cáfolni látszott. Nemzetközileg is hasonló volt a tendencia 76, 57 és 41 millió dolláros bevétellel, de a 3D-s film 90 milliót hozott. Végül a 2017-es, 10 millióból készített Jigsaw Amerikában 38, a világ többi részén 65 millió dollárra volt jó. A Chris Rock-féle Spiral a járványidőszak alatt 23+17 millió dollárt bevételezett csak.

A Fűrész-széria egyébként amellett, hogy minden idők egyik legsikeresebb horror franchise-a lett, még arról is nevezetes, hogy elindította az első rész rendezőjének, James Wannek a hollywoodi karrierjét. Wan a Halálos iramban hetedik részével minden idők egyik legsikeresebb filmjét rendezte, majd pedig elkészítette a Démonok között 2-t, mely bemutatása idején az elmúlt évtized legsikeresebb horrorjává vált. Legutóbbi filmje pedig az Aquaman volt, melynek bevételi érdemeit nem kell ecsetelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Agyturbinikusz #1
    Én nagyon várom már a finomabb verziót, a Reszelő első részét.