Szekeres Viktor

Többé nem titok a Heat 2 története

Megjelent a Heat folytatása.

Már jó ideje kiderült, hogy Michael Mann, a Heat, azaz a Szemtől szemben rendezője egy előzménykönyvet ír 1995-ös kultfilmjéhez Meg Gardiner közreműködésével, ami a héten jelent meg, így már mindenki megvásárolhatja - igaz, egyelőre csak angol nyelven, de a magyar kiadás sem várat sok magára. A könyv érdekes módon egyszerre lesz előzménytörténet és folytatás, és minden bizonnyal film formájában is nemsokára látni fogjuk a végeredményt, legalábbis nehéz elképzelni, hogy ne lenne olyan stúdió, mely szabad kezet ad a rendezőnek.


Korábban Mann azt említette, hogy forgatókönyvet ír a regénye alapján, s bár a szkript fejlesztése még nem jelenti azt, hogy lesz is belőle film, de a lehetőség megvan, és jóval nagyobb rá az esély, mint eddig valaha. Annak idején a Robert De Niro és Al Pacino főszereplésével készített majd 3 órás film hatalmas kritikai és közönségsikert aratott, a mozikban Amerikában 67 milliós bevételt hozott, Amerikán kívül pedig 120 milliósat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #4
    KÖszi! Bár ugyanezt a cikkszerző elvtárstól vártam, az ő dolga lenne ugyanis, ha már ilyen címmel click bait-el, nem az olvasóké...
  • kalapos01 #3
    Megoldjuk! Via Google Translate

    Egy nappal a Heat vége után Chris Shiherlis (Val Kilmer) Koreatownban rejtőzik, megsebesült, félig szégyenlős, és kétségbeesetten próbál elmenekülni Los Angelesből. Vincent Hanna (Al Pacino) LAPD nyomozó vadászik rá. Órákkal korábban Hanna megölte Shiherlis fegyveres testvérét, Neil McCauley-t (De Niro) egy lövöldözésben a villogó lámpák alatt egy LAX kifutópálya lábánál. Most Hanna elhatározta, hogy elfogja vagy megöli Shiherlist, McCauley legénységének utolsó túlélőjét, mielőtt kikísértet a városból.

    1988-ban, hét évvel korábban McCauley, Shiherlis és csapatuk a nyugati parton, az amerikai-mexikói határon, most pedig Chicagóban szerez pontokat. Hajtottan, merészen pénzt húznak, és élénk életet élnek. Vincent Hanna chicagói gyilkossági nyomozó pedig – egy férfi, aki nem békült ki történelmével – követi hivatását, fegyveres és veszélyes férfiak üldözését a sötét és vad helyekre, és egy ultraerőszakos otthoni betolakodó bandára vadászik.

    Mindeközben McCauley pontszámai és Hanna üldözése váratlan visszhangokat vált ki egy párhuzamos elbeszélésben, amely a Heat utáni éveken keresztül vezet.

    A Heat 2 teljesen új világokba vetíti dimenziós és gazdagon megrajzolt férfiakat és nőket – a rivális bűnszövetkezetek belső szentélyeitől egy dél-amerikai szabadkereskedelmi övezetben a transznacionális bűnözői vállalkozásokig Délkelet-Ázsiában. A regény bensőségesen elvezet ezekbe az életekbe. Michael Mann Heat univerzumában új ellenfelekkel fognak szembeszállni halálos körülmények között, minden határon túl.

    A Heat 2 magával ragadó, megindító és tragikus – a krimi remekműve, ugyanolyan rendkívüli ambíciókkal, hatókörrel és gazdag jellemvonásokkal, mint az epikus film.
  • Dynamic #2
    Nem leszek álszent, én is egy szinopszis leírásra asszociáltam, de nagyon racionálisan nézve, a cím nem hazudik. Nem azt mondja, hogy most akkor leírja a teljes történetet, hanem azt hogy nem titok. Ami meg igaz, mert megjelent a könyv, amiben a folytatás van. Azt meg bárki megveheti.
  • Ender Wiggin #1
    Már nem titok, akkor hol van? Nem írtál egy szót sem a történetről...