Szekeres Viktor

Megvan a 10 milliárdos Hunyadi János-tévésorozat főszereplője

Folyik a Hunyadi-sorozat forgatása.

Már egy ideje elkezdődött a Rise of The Raven című magyar, hunyadi Jánosról szóló tévésorozat forgatása, de a projektet valamiért igen nagy titkolózás vette körül a magyar fél részéről, még arról sem szivárogtak ki infók (minden bizonnyal okkal), hogy kik a főszereplők, kik alakítják Hunyadi Jánost és Szilágyi Erzsébetet. Nos, miután a kreativ.hu és a Deadline ma megírta, hogy Kádár L. Gellért és Rujder Viven lesz a két főszereplő, a hivatalos közlemény is megérkezett a szériáról, melynek költségvetése egy részét, 6,9 milliárd forintot kormányhatározat alapján a kormány biztosít, míg a Nemzeti Filmintézet saját keretéből 3,6 milliárd forint támogatást nyújt a gyártáshoz.

A további szerepek egy részét európai színészek fogják alakítani Laurence Rupp, Cornelius Obonya, Murathan Muslu, Francesco Acquaroli, Thomas Trabacchi, Elena Rusconi, Karel Roden, Rade Serbedzija. A rendező Robert Dornhelm, Nagypál Orsi és Szász Attila. A showrunner Lengyel Balázs, aki a magyar származású George Mihalkával, Lovas Balázzsal, Ruttkay Zsófiával és Veres Attilával együtt forgatókönyvíróként csatlakozott Bán Mórhoz, a sorozat alapjául szolgáló bestseller szerzőjéhez.

"A középkor értékeit, emberi és politikai kihívásait, valamint a sorsfordító momentumokat feldolgozó" tízórás történelmi sorozat a Magyar Nemzeti Filmintézet, a Beta Film, az ORF és a magyar TV2 finanszírozásában készül. A sorozat producerei a Serendipity Point Films, a Twin Media, a HG Media, az MR Film és a Beta Film. A hivatalos szinopszis: "A Hunyadi TV-sorozat a küzdelmekkel teli 15. században mutatja be Hunyadi János hős harcos, kalandokkal teli életét. Miközben Hunyadi életét botrányok, politikai hatalmi játszmák és a varsói, római, belgrádi, bécsi és prágai nemesi családok közötti összeesküvések tarkítják, legerősebb szövetségesei a nők: Szilágyi Erzsébet, a felesége, aki mellette állt harcaiban és első szerelme, Mara Brankovics, aki Murád szultán udvarának vezető ágyasa lett. Amikor az Oszmán Birodalom soha nem látott méretű hadsereget mozgósít, amely azzal a céllal vonul nyugatra, hogy meghódítsa a Vatikánt és leigázza Európát, Hunyadi az esélytelenség ellenére döntő győzelmet arat a nándorfehérvári csatában, útját állva az oszmán inváziónak, és átformálva ezzel Európa."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    Elég ciki lett volna magyar színészekkel eljátszatni itáliai vagy cseh figurákat, főleg, ha azokon a piacokon is be akarják mutatni a sorozatot. Bár tény, hogy itthon sokakat nem zavart volna, ahogy törik a nyelvet. Meg akkor a PC-harcosok is kikeltek volna magukból, hogy hogy merik más nemzetiségűvel eljátszani a szerepeket.
  • Kelta #1
    Komolyan, nem találtak magyar színészeket?