Szekeres Viktor

Ősszel moziba kerül a Toldi Miklós-tévésorozat

Nemsokára fizethetünk is a Toldiért.

A magyar animáció egyik legnagyobb alakja, a tavaly elhunyt Jankovics Marcell előtt tisztelegve, az ő születésnapjához igazítva, október 20-án kerül a hazai mozikba utolsó alkotása, az egészestés Toldi, melyet 12 részes, 1 milliárd forintos költségvetésű tévésorozat formájában már láthattunk tavaly. A közlemény szerint "Toldi Miklós egy igazi magyar szuperhős, akinek történetén keresztül a XXI. század fiataljai is megtanulhatják felismerni és jól használva kibontani saját képességeiket."

Jankovics Marcell és Csákovics Lajos rendezők animációs filmjében "nemcsak az ármánykodó báttyal való viszályt és az önmagát kereső ifjú belső vívódásait éljük át, de teljes gazdagságában megjelenik benne a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is. Együtt barangolunk Toldival a mocsárban és a XIV. századi Pest utcáin, ahogy mindennel és mindenkivel szembeszállva küzd az igazságáért." A film a Kecskemétfilm gyártásában készült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsombor99 #2
    Mi értelme egybe összeállítva moziba küldeni, ha már a tévében úgyis leadták, amihez nem kellett plusz jegyárat fizetni?? Na ne...
  • Ender Wiggin #1
    adóforintokból készülő filmet nem ingyen kéne mutogani???