Szekeres Viktor

Mégsem kerül moziba a Batgirl

A Warner újabb projektekről mondott le.

Aki figyelte az elmúlt hetek, hónapok híreit, az olvashatta, hogy milyen komoly lépéseket hajt végre a Discoveryvel egyesülő Warner, hogy 3 milliárd dollárt megspóroljon. Az egyik leglátványosabb itthonról (ami költségvonzata kapcsán minden bizonnyal elhanyagolható volt) az HBO Max európai projektjeinek leépítése volt, ami nem csak a fejlesztés és a készítés alatt álló filmek, sorozatok és nemszkriptelt alkotások lefújását jelentette, hanem azt is, hogy sok európai HBO Max Original, mint A besúgó, törlésre került a platformról.

Az HBO Max által korábban berendelt filmes projektekből is leállítottak párat, mondván azok túl drágák, és tegnap két újabb lefújásáról érkezett hír, a Batgirlről, valamint a Scoob! folytatásáról, a Scoob!: Holiday Haunt-ról. A pikánsabb a Batgirl lefújása a kettő közül, ugyanis a filmet leforgatták, már csak a vágásán és az effektezésén dolgoztak volna pár hónapot (az eredetileg tervezett HBO Maxos helyett mozis premierre), de így erre sem fog sor kerülni.

Hogy mi lesz a film sorsa, nem tudni. A Warner a lépést nem a film minőségével, vagy a készítőkkel magyarázta, hanem sajtóinfók szerint a stúdió inkább szeretne nagyobb költségvetésű alkotásokkal moziba kerülne, streamingen viszont nem akarnak kiemelt költségvetésű projekteket látni. Így az eredetileg az HBO Maxra tervezett 70 milliós Batgirl két szék között huppant a padlóra - streamingre túl drága a fenti logika alapján, mozira azonban túl olcsó, még a 80-90 millióra nőtt büdzséjével is. (A Deadline értesülései szerint a félkész, effektmentes filmnek volt egy tesztvetítése korábban, ami "nem lett olyan rossz", de semmiképp sem kísérte hozsánna a végeredményt.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!