Szekeres Viktor

Végre egy eredeti film is érdekelte a nézőket

Három éve nem nyitott eredeti film olyan jól Amerikában, mint a Nope.

Sokszor leírtuk már, hogy Amerikát és a világot a folytatásfilmek hódítják meg, valamint az adaptációk, rebootok és feldolgozások. Azért, mert a nézőket igazából ezek érdeklik, a nézők nem szívesen kockáztatnak, és pont azok, akik leginkább ágálnak a trend ellen, nézik legnagyobb lelkesedéssel a nem eredeti alkotásokat, miközben a hetente bemutatásra kerülő jó pár eredeti produkcióra rá sem bagóznak. Ilyen körülmények között örömteli látni, hogy ismét jól szerepel egy eredeti film.

Persze ehhez Jordan Peele húzóneve is kellett, hiszen a rendező belépett azon filmesek körébe, akiknek a nevével el lehet adni egy produkciót, mint Christopher Nolan vagy M. Night Shyamalan esetében. A Nope című új, ufós scifi Amerikában 44 millió dolláros startot produkált, mely ugyan elmaradt előző filmje, az Us 71,1 milliós nyitányától, azonban ettől még annak premierje, azaz 2019. áprilisa óta ez a legjobban debütáló teljesen eredeti alkotás - a Tarantino-féle (jé, még egy marketingelhető rendező!), valós karakterekre is építő Once Upon a Time... In Hollywood 41 millióját megelőzve. És persze ez azt is jelenti, hogy a járványidőszakban nem volt ilyen jól nyitó eredeti film - ebben az összevetésben a 30,5 millióval indító Lost Cityt pipálta le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Igen, mindig szokott lenni egy-két ember, aki delíriumos és így gondolkodik. Meg azt hiszi, hogy a siker a reklámokon múlik, és ezt a stúdiók nem tudják. És lusta utánanézni, hogy mekkora reklámköltések voltak, és hogy azok mennyire nem értek semmit. Ej, ha csak ezen múlna. Még szerencse, hogy sokszor, ha egy cím mögé oda firkantanak egy számot, akkor még reklám sem kell szinte, máris mindenki rohan.

    " Az eredeti filmek 99.9%-áról pedig az életben nem halottam,"

    Ez azért aranyos. "Tudatlan vagyok, elvárom a sült galambot, tessék dolgozni azért, hogy jól szórakozzak, mert én egy szalmaszálat nem teszik érte keresztbe!"
  • csulok0000 #1
    "Azért, mert a nézőket igazából ezek érdeklik"

    NEM!

    A nézők jó filmeket szeretnének látni, de csak folytatást kapunk. Az eredeti filmek 99.9%-áról pedig az életben nem halottam, mert ezeknek nulla a marketingje. Ha bedobnak egy jó marketinget, hogy egyáltalán tudjak a létezéséről és utána megnézem a jól összerakott trailert ami alapján bejön a film akkor beülök a moziba. De vakon nem fog egy forintot sem kifizetni semmilyen filmre. A többség nem film és mozi függő/szakértő, hogy minden percét filmek felkutatásával töltse, így csak azok izgatják amikbe valahol belefut és valamiért az megfogja.
    Persze sajnos ez fordítva is elsülhet mint pl. a "Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)" aminek a trailerje egy totál átverés volt(valszeg kizárólag a trailer miatt került a filmbe az a 10 másodperces jelenet, amire a trailer épült, mert semmi köze a filmhez) és legszívesebben kifizettetném a gyártóval azt a másfél órát amit elpazaroltam rá.