Szekeres Viktor

A Resident Evil az év egyik legsikeresebb új sorozata a Netflixen

Sokan érdeklődnek a Resident Evil iránt.

Tegnap a Netflix közzétette a múlt heti globális megtekintett órák alapján meghatározott nézettségi rangsorát, melyből kiderül, hogy a Resident Evil nem az 50 milliós startot produkáló újoncok népes táborába került, hanem az elitbe.

A szériát 72,6 millió órát nézték az előfizetők, ami az idei év harmadik legjobb startja az ugyancsak 70-80 milliós sávban debütáló Vikings: Valhalla és Inventing Anna mellett - ez még akkor is erős eredmény, ha az RE-sorozat nem pénteken, hanem csütörtökön mutatkozott be. Azt természetesen ebből az adatból nem lehet tudni, hogy a sorozatot sokan kezdték-e el nézni és végig is nézték a szezont, vagy nagyon, nagyon sokan ültek fel a hájpvonatra, de azt 1-2 rész után elhagyták.

A nagy kérdés az, hogy a jó nyitányt milyen folytatás követi, hogy az első teljes hetével rápakol-e teljesítményére a sorozat, vagy visszaesik. A fenti kérdésre is ekkor derül ki a válasz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ellaberin #1
    Én is ledaráltam két részletben.
    De ilyen sz.r feldolgozást Jojovitch is csak a vége fele tudott összehozni.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    Alert! Kritikus spoiler:

    Ami nem tetszett:
    -Mai szinten még sorozatként is borzasztó a CGI. Az Alysium már évekkel ezelőtt megelőzte ezt.
    -A történet szög egyszerű, minden lépését ki lehet előre számolni, ötletek összelopkodva egyéb filmekből. (Azt nem is számolom bele, hogy milyen játék sorozat és filmek készültek belőle előtte.)
    -Nem tudták eldönteni, hogy tini ijesztgetős "szkarimúvi" legyen vagy Ash féle trash horror.
    -A maszkmesterek kb a sarki horror kellék boltból szedték össze a hozzávalókat.
    -Egy-egy jelenet a "támadásokból" többször újra hasznosítva.
    -Nyilvánvaló lépéseket nem lát előre a főhős sorozatban. Már az első jelenetnél kimegy nyílt terepre mindenféle biztonsági intézkedés nélkül és az ilyen baromságok végig kísérik a 14 évig a fertőzöttek közt edződött főhőst...
    -Főhősünk - amikor kísérletezés lehetőségéhez jut - fél nap alatt megoldja a 14 év alatt senki által sem megoldott "problémát".
    -14 év alatt a fertőzöttek csak megvakulnak és megsüketülnek - erre az okosabb fülsiketítően üvölt a feromon kibocsátásához. Azt már meg sem említve, hogy ennyi idő alatt jóformán nem kajálva és ivás nélkül is fürgébbek, mint egy nyúl és csúnya keléseken kívül más nem igen látszik. (A számomra egyik etalonnak számító "28 nappal később"-ben legalább harminc valahány nap után éhen haltak a fertőzöttek, persze az ivóvíz hiánya hamarabb takarított volna ott is, de most nem azt kritizálom :) )
    -Az meg külön idegesítő, hogy semmit se zártak le, nyilvánvalóan beélesítve a folytatás berendelésére magukat.
    -A menekülő anti főhős(?) azért még csak visszafordul, bár éppen megúszta, hogy aztán jól megadja, de aztán mégse - nincs fejlövés, csak hasba, ami filmekben 1-2 perc alatt gyógyul általában -, hogy folytatni lehessen.

    Ami tetszett:
    Talán a tinédzser lányok jelenetei. Valahogy az természetesebb volt. Bár inkább a belezős horrort szeretem, de itt kifejezetten jobb volt a tini horror. (Nem, a vámpíros tini horror egy részét sem bírtam végig nézni, még a címe sem jut eszembe -ennyire)



    Szavazat 10/2 jóindulattal. Így délutánonként meg lehet nézni kb.
    Utoljára szerkesztette: Ellaberin, 2022.07.21. 10:39:59