Szekeres Viktor

A Thor 4-nél csak egy Marvel-film tetszett kevésbé a fanatikus rajongóknak

Jó a Thor 4, csak nem annyira.

Közel sem akkora meglepetés, hogy a Thor: Love and Thunder, azaz a Thor: Szerelem és mennydörgés a Marvel-rajongók számára az egyik legkevésbé tetsző MCU-film lett. Azért a rajongókat emeljük ki, mert ők azok, akik már az első napon megnézték a filmet, és a CinemaScore az első napos nézőket szondáztatja a film megtekintése után, így kihozva egy átlagos értékelést annak. És bizony a Thor negyedik része csak "B+" értékelést kapott, azaz erős négyest, mondhatni négyes fölét - akárcsak a Doctor Strange 2. Mindez persze nem meglepő, hiszen erre a filmre sem lehet azt mondani, hogy tipikus Marvel-darab lenne, legalábbis hangulatában igencsak különbözik a megszokottaktól.

Mindehhez persze azt érdemes tudni, hogy eddig kb. 30 Marvel Cinematic Universe-filmből mindössze 4 nem A+, A vagy A- volt. Érdekesség, hogy az első Thor is B+ értékelés kapott még jó pár éve, tavaly pedig Eternals még ennél is kevésbé jött be a nézőknek, csak B osztályzat jutott neki. Az, hogy a legutóbbi filmek közül 3 is a B-kategóriába került, akár egy trendnek is tekinthető lenne, ha kettő közé nem ékelődött volna be az A+-os Spider-Man: No Way Home, bár az hivatalosan Sony-film volt, nem Disney-s. (A tavalyi premierek közül a Shang-Chi A, míg a Black Widow A- értékelést kapott.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kelta #1
    metrt egy kb 6-10 éveseknek készült bárgyú mesefilm, ami pénzszivattyúnak készült..unalmas gyerekes, nulla tartalommal...és mi ez az örrökkévaló lény vagy mi? Thanos akkor mért nem ide jött a kövekkel? és megold mindent