Szekeres Viktor

Előzetest kapott a Nagykarácsony rendezőjének új filmje

Nemsokára jön a Nyugati nyaralás.

Nyugati nyaralás címmel kerül nemsokára bemutatásra a nagysikerű Nagykarácsony rendezőjének, Tiszeker Dánielnek az új filmje, aki Lévai Balázzsal dolgozott a bűnügyi komédián. A Tasnádi István forgatókönyve alapján készített film főszereplői Mészáros Máté, Pokorny Lia, Szőke Abigél, Tóth Mátyás és Szervét Tibor.


A film hivatalos szinopszisa a következő: "Magyarország a ’80-as évek derekán. Maurer Gyuri ügyes, veszprémi autószerelő, aki mindent meg tud oldani – még a pártvezetők Ladáit is ő szereli. Családja a riviéra lázában ég, már épp indulnának nyaralni, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg. Gyuri hirtelen megvilágosodik: kölcsönveszik egy disszidens magyar nála hagyott autócsodáját. A német verdával és papírokkal a nyugatra igyekvő magyarok helyett nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem is sejtik, hogy a “kölcsönvett” autóval egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele…"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • repvez #3
  Köszönöm, hogy felsoroltál párat amiböl, a melegvizek országa 1972es idökben játszodik , teháét szoci idökben.
  A többi is lehet, hogy amaga a történet nem, de a környezet mind azt az idöt idézi, bár lehet csak azért,mert a jelenlegi helyszinek még mindig megragadtak abban a korban és nem fejlödtek semmit sem.

  Amikor azt irom, hogy nem tudnak elszakadni ettöl a kortol, akkor nem csak szoszerint értem, hoyg a témája a filmek ilyen hanem a környezet vagy az akkori technikai szinvonal.

  Elég megnézni a tiz perc mulva három elözetesét, hát egy 10enéves most jobb effectekkel vágja össze a YT-ra a videoit mint ennek a föcime. és a feliratok.

  ÉS az összes általad felsorolt filmröl süt a gyagyiság és az, hoyg mintha csak simáűn mindenféle komolyabb utomunka után max egy afterefectes filtert rádobva készült el, a szinészi játlék meg kimerül abban ,hoyg felmondják a szöveget, mindenféle beleélés vagy komolyabb hiteles alakitás nélkül.

  Egyik magyar szinészről sem tudom egyik filmben sem elhinni, hogy tényleg az a karakter amit játszik, nincs semmi átalakulás, mintha csak az utcárol berángatnának valaki, semmi olyan, hogy smink maszkirozás CGI vagy bármi amivel eltorzitanák oket, hogy ne mindig ugyan azt a karaktert játszák a különbözö filmekben.
  ÉS mindegyik szinész konkrétan szinpadi szinészek és nem filmszinészek igy nekik ez van megszokva, hogy egy szinpadon kiállnak elmondják a monologot és kész, nincs dinamikus akciozás és közbe alakitani a karaktert és beszélni közbe.
  Mintha náluk kimerül abba a filmre valo felkészulés, hogy elolvassák a szovegkönyvet és kap egy kis makeupot, hogy ne izzadjon és mehet a felvétel, itt nincs , hogy kigyurja magát vagy lefogy elhizik szakállat noveszt vagy levágja a haját egy szerep kedvére valaki, hogy hiteles legyen.
 • zetortraktor #2
  Érdekes, de persze nem meglepő, mert ugye az internet a félretájékoztatás fészke: ennek pont az ellenkezője az igaz.

  Valószínűleg csak informálatlan vagy (mert nem hiszem, hogy szándékosan írnál valótlanságot), de annyira nem akarnak elszakadni ettől a vonaltól, hogy az idei kábé 10-15 magyar filmből... volt egyáltalán, ami ezt a vonalat képviselte? A játszma talán idesorolható és lehet, hogy valami nem ugrik be, de a Zanox, a Lélekpark, az Unoka, a Melegvizek országa, az Együtt kezdtünk, a Kilakoltatás, a Tíz perc múlva három, a Korai mennyegző vagy a már említett Nagykarácsony..., egyik sem ezt a vonalat képviselte.

  Tanulság: ne légy lusta és ne a saját, hiányos tudásra támaszkodj, hanem tájékozódj, kérdezz, keress rá dolgokra.

  SZÍVESEN!


  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2022.06.25. 18:13:58
 • repvez #1
  El sem kellett olvasni a szinopszist egyből gondoltam, hogy megint egy ujabb szocialista pártos elvtársos filmet kapunk, mert valamiért a magyar filmek és a vigjátékok egyszerűén nem tudnak elsztakadni ettől a vonaltol egyáltalán.
  Utoljára szerkesztette: repvez, 2022.06.25. 16:45:09