Ötvös Tibor

Minyonok: Gru színre lép

Nagyon jól érezte meg az Illumination, hogy a Minyonok önálló szerepeltetése túl tömény volt és másodszor már nem venné be a rajongók gyomra. Így visszakerült Gru is a képbe és a széria egyik legjobb részét kaptuk a Minyonok: Gru színre lép képében.

Hogy tetszett a Minyonok: Gru színre lép?
  • Tetszett, aranyos kis film
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
  • Túl gyerekes...
Nagyon nehéz manapság maradandót alkotni, de a minyonok igazi popkulturális jelenséggé nőték ki magukat. A leginkább sárga Tic - Tac cukorkára hasonlító lények Gru társaként bukkantak fel, de hamar túlnőttek rajta. Éppen ezért az Illumination úgy döntött, hogy saját filmet kapnak, ami hiába ment nagyot a kasszáknál (1 milliárd dollár felett zárt), de az is kiderült, hogy lehet telítődni velük.

Így a csapat remek érzékkel visszahozta Gru karakterét is a képletbe és így készült el a Minyonok: Gru színre lép, ami ismét méltó helyre teszi a kis sárga karaktereket. Adott a kisfiú Gru, akinek egyetlen vágya, hogy szuperbűnöző legyen belőle. Ehhez az út az Álnok Hatosba vezet, ahol éppen megüresedett egy hely. Ám bizonyítania kell rátermettségét és ehhez éppen a gonosz csapattól lop el egy mágikus ereklyét, amire persze másoknak is fáj a foga.


Természetesen a Minyonok új része története nincs túlbonyolítva, de ez nem is okoz problémát - maximum az idősebb korosztálynak. A film nagy hátránya ugyanis, hogy ezúttal valóban csak a legfiatalabbakhoz szóltak, csak egy-két részlet az, ami mindenki számára mókás pillanatokat okoz majd. Szerencsére ezúttal a karakterek közötti egyensúly megvan, mert mikor már kezd sok lenni Stuart, Bob és Kevin kalandja, váltunk Ottóra, majd Gru-ra és vissza.

Ez a körbejáró módszer szépen működik, mindenki éppen eleget van a vásznakon és így nem ununk rá egyikükre sem. Minden sztori kapcsolódik egymásba és egyik sem olyan bonyolult, hogy egy kisgyerek ne értse. És ahogy azt már korábban írtam, maximum ez lehet a kifogás a film ellen az idősebb nézők szemében. Számukra ugyanis nem sok kikacsintást tartalmaz a film, ugyanakkor viszont nincs azzal semmi baj, ha egy mese ismét csak a fiataloknak szól.


Azt gondolom pedig már mondani sem kell, hogy az animáció, a látvány mind csillagos ötöst érdemel. Ahogy az Illumination is, aki képes volt belátni, hogy a hatalmas bevételek ellenére sem szabad "túladagolni" a minyonokat és a saját filmjük folytatását szépen kapcsolták össze a Gru gyerekkorát bemutató történettel. Van még szabad időszak bőven az első Gru és a mostani fejezet között és remélhetőleg kitöltik még hasonló filmekkel.

A Minyonok: Gru színre lép a széria egyik legjobb darabja, de a Minyonokat és a Gru 3-at mindenképpen lepipálja. A játékidő sem hosszú, egyedül talán a 3D minősége hagy némi kívánnivalót maga után. De ha az Illumination ezen az úton halad tovább, akkor a minyonok még hosszú évekig a popkultúra részét képezik majd. 8/10 10 év alatt 10/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Minyonok: Gru színre lép (Minions: The Rise of Gru)
szinkronizált, amerikai animációs kalandfilm, 90 perc, 2022
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Kyle Balda, Brad Ableson
Forgatókönyvíró: Cinco Paul
Vágó: Claire Dodgson
Producer: Janet Healy, Christopher Meledandri

Steve Carell (Gru)
Lucy Lawless (Nunchuk)
Michelle Yeoh (Master Chow)
Jean-Claude Van Damme (Jean Clawed)
Julie Andrews (Marlena Gru)
Alan Arkin (Wild Knuckles)
Danny Trejo (Stronghold)
Russell Brand (Dr. Senkiházi)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hillman #5
    ~Hogy is hívják a főhőst?
    ~Cia?
    ~Nem Gru.

    Kedves gyerekek szeressétek a Gru-t, még Trump bácsit is elhozza nektek.
    Mosolyogj. Jönnek.
    Gru színre lép.

  • opinion #4
    Kár, hogy nem tetted meg. Nem írogatnád itt az agyhalott hülyeségeidet...
  • bunny #3
    Több előzetes egybe:
    https://www.youtube.com/watch?v=Hwtha3ipOnU
  • Montanosz #2
    ilyen borzalmas baromságott is rég láttam, ezek a gendersemleges minyonok fogyatékos valamik másfélora után hányingert okoztak, ha nem lett volna kötelező megnéznem lehet kiugrok az ablakon :-D
  • Zsombor99 #1
    A film remekül rávilágít az első Gru film előtti előzményekre, melyeket jól meg is magyaráz, csupán egyetlen kérdést hagy:
    Most akkor hogyan is kerültek Gru mellé a minyonok? Úgy, mint az első Minyonok filmben, vagy úgy, mint ebben?
    Az akció jó, valamint a helyszínek közötti váltakozás is jó, remekül követhetőek az események.