Szekeres Viktor

Ismét láthatjuk a magyar mozikban az Avatart

Megint moziba kerül itthon az Avatar című hibrid scifi.

James Cameron nagyon népszerű hibrid, élőszereplős/animációs filmje, az Avatar a 2009-es premierjét követően szeptember 22-én itthon ismét látható lesz a mozikban, ki tudja, talán felújított effektusokkal. A film premierje a decemberben érkező második részt fogja megelőzni, a lelkes rajongókat pedig minden bizonnyal felhájpolni. Még az is lehet, hogy egy új bevételi rekord reményében.

Mint ismert, a Sam Worthington főszereplésével készített film hatalmas siker volt, Amerikában és világszerte is minden idők legsikeresebb filmjévé vált a maga idejében - jelenleg 760 millió, illetve 2,84 milliárd dollár bevételnél tart. A film sikere azonban nem abban rejlett, hogy az előzetes hájp vitte moziba a közönséget, hanem a vetítések utáni reakciók gerjesztette az érdeklődést. Ugyanis, ha nem emlékeznénk rá, az Avatar mindössze 77 milliós nyitóhétvégét produkált - összehasonlításképp az Avengers: Endgame 357 milliósat - James Cameron filmjének nyitánya minden idők 109. legjobbja Amerikában, a toplistán a Da Vinci-kód és a Halloween között áll, mely filmek 217 és 159 millió dollárig jutottak el. Az Avatar viszont annak köszönhetően, hogy az elkövetkező hetekben alig csökkent a bevétele (75, 68 és 50 millió dollár), egészen 750 millióig jutott el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #2
    Gondolom valaki google translate-tel irta a cikket:D
    Hibrid, mint eloszereplo + CGI, de egyreszt ezt a szot erre magyarul meg sosem lattam hasznalni, masreszt eleve hulye m ar a koncepcio is, mert ma mar minden film ilyen...
  • Kelta #1
    hibrid?