Szekeres Viktor

Újabb két Star Wars-sorozat érkezését jelentették be

Két, a fiatalabb korosztályt megcélzó Star Wars-széria is érkezik nemsokára.

A Disney múlt héten rendezte meg a négy napos Star Wars Celebration elnevezésű rendezvényét, melyen rengeteg, a Csillagok háborúja franchise-szal kapcsolatos panelre került sor, melyek nagy részét meg is lehet tekinteni a hivatalos Star Warsos YouTube csatornán. A rendezvényen persze nem csak filmesekkel és egyéb közreműködőkkel lehetett találkozni, hanem Star Warsos hírek is bejelentésre kerültek.

A hírek közül élre kívánkozik két új sorozat bejelentése, melyek a fiatal közönséget célozzák meg: a Tales Of The Jedi ősszel, míg a Young Jedi Adventures tavasszal fog felkerülni a Disney+-ra. Előbbi egy rövidfilmes animált antológia sorozat, melynek részei egy-egy jediről fognak szólni, többek között például Ahsoka is megkapja a maga eredettörténetét. Utóbbi pedig egy olyan animáció lesz, melynek főhősei ifjú jedi palánták lesznek, akik nem csak az Erővel való megfelelő bánást sajátítják el, hanem azokat az erényeket is, amik egy jedi lovag sajátjai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #7
    Persze értem én, hogy már az a generáció, akik a SW eredeti trilógiájánál voltak gyerekek felnőttek, meg azok is akik az előzmény trilógiánál voltak, azok is felnőttek.

    Csakhogy a Disney azt nem veszi figyelembe, hogy oké új generáció, új nézők... ezzel nincsen semmi gond. De az SW új generációja is ismeri azokat a filmeket, sorozatokat, játékokat, könyveket miegymást. Nem hülyék, nem tudatlanok. Ők is tisztában vannak az SW univerzummal. Itt az van, hogy a Disney-nek kényelmesebb ez a megoldás, egy mérhetetlenül lebutított SW univerzummal, bejáratott (rongyosra koptatott) karakterekkel. Mikor annak idején kiszórtak sok jó karaktert, történetszálat, világot, fajt, a rajongók kénytelenek voltak lenyelni ezt. A gond azt hogy szinte nem kaptak helyette semmit.

    Lassan már ott tartunk, hogy az is különálló filmet vagy sorozatot kap, aki csak egy wc pucoló volt a Halálcsillagon.
    Az egész SW franchise nem mer megújulni. Ami volt lehetőség, azt is kikukázták. Csak nézd meg a Rebels-t. Szerintem hatalmas lehetőséget puskáztak el az alkotót, hogy Ezra - aki szerintem az utóbbi évek egyik legérdekesebb SW karakterévé nőtte ki magát - ellovagolt a messzi, messzi galaxisba egy űrbálna hátán.

    Az erőhasználók számos más csoportját is kikukázták, mint a szürke jedik-t és azok leágazásait is. De ez elmondható a sithek egyéb frakcióiról is.

    A régi köztársaság kora is több ezer éves történelemmel rendelkezett, amiben nem egy remek történetszál és karakter volt - csak a játékokban. Amik közül nem eggyel én is játszottam.

    Most hagyjuk Mara Jade-t, meg Lukkal közös gyereküket, vagy Han és Leia ikreit és és harmadik gyereküket. Mondjuk én Kylo Ren-től nem voltam elájulva, de ő még egész érdekes karakter volt az új trilógiában. Jó kiszórták a többi karaktert, rendben ezt is lenyeltük.

    De ezek után semmi. Mint egy elcseszett időhurok lenne abban a rohadt galaxisban. Nincs fejlődés, nincs előrehaladás semmi nincs. Olyan mintha az egész SW univerzum egy Fekete Lyukban landolt volna. Megszűnt létezni, ami előtte volt és ami utána lehetne.

    A Star Trek ezzel szemben mer újítani. Most hagyjuk a Chrise Pine féle idővonalat. ott a Discovery példának okáért.
    Mindig is kíváncsi voltam, a ST univerzum jövőjére mit csináltak az alkotók, fogták az egész legénységet és átküldték a 31. századba. Majdnem 1000 évvel előrébb küldték a jövőbe őket, ahol új fajokat, világokat hoztak be, vagy megnézhetted, hogy egy régebbről ismert fajnak, hogy változott meg a sorsa cirka 1000 év alatt.

    Mekkora húzás volt már ez az alkotóktól...?!
    Vagy a Prodigy ahol meg a Delta kvadránsban kalandoznak a sorozat hősei.

    Az ST kreatív alkotói messze lekőrözik az SW kreatív alkotóit. Ha lehet így fogalmazni, akkor fényévekkel.
    Mernek új és működő ötletekkel előállni.

    Csak remélni tudom, hogy a Disney összekapja magát mert ez így nagyon siralmas.
  • kalapos01 #6
    Nem vitatom, lehet, hogy biztosra mennek, és biztos vannak sokan, akik kinőttek ebből, de azt azért látni, hogy milyen népszerű a franchise, többek között az új nézőknek köszönhetően.

    De igazából nem is a minőségre akartam célozni, hanem azokra, aki mindig nyilvánosan feljajdulnak valaminek a létezésén. Mármint, miért nem engedik el akkor? Megspórolhatnák maguknak a gyűlölködést. Ők is jobban járnának. És mégis, van egy réteg, amelyet az utálkozás éltet.
  • Cyberdog #5
    Szerintem inkább azzal van a baj, hogy újra-újra ugyanazt a 40-50-60 évet mesélik újra és e mellé kapnak egy emberközpontú minimalista (szinte minden tekintetben) SW univerzumot. Olyan mintha az SW univerzumot nem mernék továbbfejleszteni.
    A Rebels kimondottan jó volt. Nekem még a Resistance is tetszett, bár voltak benne üresjáratok (azaz néhol kimondottan fárasztó volt).
    A filmek kivétel nélkül sz*rok voltak. A Rouge One is csak azért lett jobb egy kicsivel a középszerűnél, mert az utolsó 20-25 perc megmentette

    Nagy az a galaxis, tele változatosabbnál-változatosabb világokkal és fajokkal. S a galaxis fajainak történelme, nem csak 40 évet tesz ki.

    De a filmek többsége, akár a kertedben is játszódhatna, annyira semmilyenek a világábrázolások. Minden téren minimalista és nem mer újat mutatni.
  • kalapos01 #4
    Nem hiszem, ez inkább a tipikus jelenség, miszerint kijön egy hír, hogy készül egy random film, mire megjelennek a túlérzékeny kommentelők és mindent telesírnak, hogy "DE MIÉRT?". Már premier előtt. Mondhatni személyes sértésnek veszik, hogy olyasmit csinál egy stúdió, ami őket nem érdekli. És ez a konstans hiszti az élet sok területén tetten érhető. Nyilván gondolkodásmód kérdése, de én még sosem nyafogtam amiatt, hogy valaki meg készíteni akar egy zenét, filmet, könyvet, sorozatot, ami rohadtul hidegen hagy.
  • Celeborn #3
    Felteszem, hogy nem azzal van baj, hogy tartalmat gyárt, hanem azzal, hogy szar tartalmat. A kevesebb néha több. A mozifilmek szarok lettek, a sorozatok egy része szerencsére jobb. A Star Wars Rebels-t kimondottan imádtam. A Mandalorian lassan indul, de egész jó. A Boba... felejtős. A Clone Wars sorozatot szerettem, de a 7. évadot (amit már a Disney készített) nem bírtam végig nézni. Mondjuk szeretnék adni neki egy második esélyt. Egyszer. Az új sorozatokat kíváncsian, de kicsit félve várom.
  • kalapos01 #2
    Á, csak a szokásos, a mai túlérzékeny generáció. Úúú, egy tartalomgyártó tartalmat merészel gyártani, hogy azok, akiket érdekel a tartalom élvezhessék, úúú, ördögtől való, úúú, markoljuk meg a nyakunkban lógó keresztnyakláncot, elő a rózsafüzérrel, ez valami sátáni!

    Nem mintha egy cég vagy bármilyen dolgozó ember nem lenne "pénzéhes" (előttem a kép, ahogy Yodafon Disney imádóvá válik, ha a Disney elkezd nem profitot termelni, csak full veszteséget, hiszen csak az a becsületes cég), de kicsit mintha benéznéd a dolgot: a Disney súlyos milliókat költ ezekre a sorozatokra - a nézőnek meg konkrétan semmit sem kell fizetnie érte. Érted: a Disney pénzt öl bele, a néző ingyen kapja.

    (Feltéve, ha a néző Disney+-előfizető, de aki nem az, azt úgysem érinti a dolog.)
  • Yodafon #1
    A Disney kb az Electronic Arts-al kerult egy kategoriaba nalam. Ekkora penzehes, rokabor lehuzo ceget....