Szekeres Viktor

A magyarokat sem érdeklik az új filmek

Beállt a hazai mozis toplista.

Miképp Amerikában, itthon sem volt sok változás a mozifilmes toplistán az előző hétvégéhez képest. A hétvégét megint csak Az elveszett város húzta be, amire a Filmforgalmazók Egyesülete becsült adatai alapján csütörtök és vasárnap között 33 846 jegyet adtak el. A második helyet a Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai szerezte meg 17 284 nézővel, míg a 3. a Sonic, a sündisznó 2 lett 10 101-gyel. A három film sorban 49, 60 és 56%-os bevételcsökkenést szenvedett el az előző hétvégéhez képest.

Múlt héten nagyon kíváncsiak voltunk arra, hogy az év magasan legjobb filmjének tartott és Amerikában folyamatosan növekvő bevételt produkáló Minden, mindenhol, mindenkor a közepes kezdés után hogyan fog itthon szerepelni, s nem kellett csalódnunk. Hiszen míg az előtte lévő filmek levesztették nézőik felét, ez egyedül top10-es filmként szinten maradt, ami 3 785 nézőt jelent. Ami nem sok, de legalább látni, hogy működik a szájhagyomány Magyarországon is. A hétvége legjobban kezdő új filmje a 4. helyen debütáló Downton Abbey: Egy új korszak volt, 6 876 nézővel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Persze. Terjed. Lássuk csak a magyar top10-es listát. Lost City 2 hét alatt 115 ezer néző, Dumbledore titkai 3 hét alatt 218 ezer, Sonic 2 176 ezer, Uncharted már 335 ezer, Halál a Níluson 176 ezer, stb.
  • bunny #1
    majd letöltöm / megvárom míg streamen megjelenik - szerintem egyre inkább terjed ez a nézet, miután belekényszerült a világ és rájött, hogy az is jó. Köszi covid.