Ötvös Tibor

Az elveszett város, avagy a Smaragd Brománca

Újkori Smaragd románca akart lenni Sandra Bullock és Channing Tatum közös filmje, de inkább csak Brad Pitt és a gonoszkodó Harry Potter miatt érdemes megnézni.

Hogy tetszett Az elveszett város?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
Ki tudja miért, de Sandra Bullock úgy döntött, hogy a felnőttebb, "normálisabb" filmjeit nem hozza el a mozikba. A Madarak a dobozban vagy legutóbb a Megbocsáthatatlan csak a Netflix felületén volt elérhető, míg az Ocean's 8 - Az évszázad átverése és most Az elveszett város is a szélesvásznon próbál szerencsét. Persze valahol érthető, hiszen előbbi te volt pakolva sztárokkal, ráadásul egy bejáratott franchise feminim változata volt, míg cikkünk mostani tárgya egy látványos kalandfilm... próbál lenni.

Sandra Bullock nagyon jó színésznő, ezt már többször bizonyította, ugyanakkor a szerepválasztásai nem mindig jönnek be. Emlékezetes volt a 2009-es év például, amikor egy jó kis vígjátékkal aratott sikert a pénztáraknál (Nász-ajánlat), Oscar-díjat kapott A szív bajnokaiért, és Arany Málnát az Ő az igaziért. És sajnos az idei éve sem kezdődik túl fényesen.

Loretta egy írónő, aki romantikus regénysorozatával folyamatos sikert arat, ám férje halála óta elhagyta a kreativitása. Ezen felül a könyve borítóján szereplő modell, Alan sikere is irritálja, így elhatározza, hogy végez a karakterrel. Egy esemény után azonban egy milliomos elrabolja, Alan pedig úgy dönt, hogy bebizonyítja, Loretta mindig számíthat rá és elindul a megmentésére.


A film története elég butuska, de nem is vártunk sokkal komolyabb háttérsztorit egy ilyen jellegű kalandfilmtől. Ez a sztori azonban azt vonzza magával, hogy a főszereplő Sandra Bullock láthatóan feszeng a szerepében. Pedig ha jó társakat kap, akkor képes jól működni komikaként (Beépített szépség, Női szerv), még egy gyengébb sztori mellett is, de itt sajnos nem segített semmi rajta. Kínos nézni a legtöbb mozdulatát, nem is nagyon működik Channing Tatummal a kémia sem ami azért már teljesítmény.

Akit ki kell még emelni, az az egykori Harry Potter, Daniel Radcliffe, aki láthatóan lubickol a gonosz szerepében, nagyon jól áll neki. Hasonló karaktert hoz, mint a Szemfényvesztők folytatásában, ám itt ki van dolgozva és láthatóan tanult az ott elkövetett hibáiból. Soha nem sok, megvan az egyensúly az elkényeztetett milliomos és a mindenre elszánt gonosztevő között - és mindezt mosolyogva tudja le.

A kalandfilmek esszenciáját adja a látvány, amivel nincs nagyobb gond. Nem dobjuk el az agyunkat majd tőle, de tény, hogy nagyon szépen van fényképezve a film, persze egy dzsungeles környezettel nagyon nehéz mellényúlni. Ettől függetlenül Az elveszett város nem több, mint egy agyatlan kaland, viszonylag jó színészekkel megtámogatva. Az a tipikus színtelen, szagtalan ami gyorsan el is illan. 6/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Az elveszett város (The Lost City)
szinkronizált, amerikai vígjáték, romantikus kalandfilm, 112 perc, 2022
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Aaron Nee, Adam Nee
Forgatókönyvíró: Dana Fox, Oren Uziel, Aaron Nee, Adam Nee
Producer: Sandra Bullock, Liza Chasin, Seth Gordon
Operatőr: Jonathan Sela

Sandra Bullock (Loretta Sage)
Channinng Tatum (Alan)
Brad Pitt (Jack Trainer)
Daniel Radcliffe (Fairfax)
Patti Harrison (Allison)
Da'Vine Joy Randolph (Beth)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HubaBuba #1
    Véletlenül nem az volt a szerepe, hogy feszengjen? Fotelkalandor írónő, ilyesmi?