Ötvös Tibor

Morbius - valaki vegye már el a Sonytól a jogokat!

Aki azt hitte, hogy a Venom második részénél nincs lejjebb, az tévedett. Szerencsétlen Jared Leto a Morbius címszerepével élete egyik legrosszabb szerződését kötötte meg.

Őszintén nem értem, hogy miért nem veszi "komolyabban" a Marvel a Sony-nál lévő jogok kezelését. Több sikertelen Pókember-film kellett ahhoz, hogy Kevin Feige és csapata bevonja Peter Parkert a Marvel-univerzumba, mire a Sony a Pókember: Irány a Pókverzum!-mal reagált, ami talán a legjobb film lett az utóbbi évtizedben. Mikor azt gondoltuk, hogy na most valóban megértette a cég, mi kell a rajongóknak, megkaptuk a Venom folytatást... és most a Morbiust.

Hogy tetszett a Morbius?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
Mindig is nagyon rossz előjel az, ha egy film bemutatóját folyamatosan halasztják. Az pedig még rosszabb, ha emellett Az ismeretlen Drakula, Az utolsó boszorkányvadász és az Egyiptom istenei írópárosa jegyzi a szkriptet. A héten viszont megjelent a mozikban a film és bár első körben viszonylag sokan mentek el rá, de feltehetően a Sony újabb buktát könyvelhet majd el.

Pedig az első fél óra egész bíztatóan indul. Michael Morbius és barátja, Milo egy ritka vérbetegségben szenvednek és felnőtt korukra sem javult a helyzet. Előbbi egy zseni, a tudásának köszönhetően kifejlesztett művér emberek ezreinek életét mentette már meg és végül egy, a vámpír-denevérek segítségével kifejlesztett szerrel sikerül meggyógyítania magát. Ám ennek ára is van: a véréhség.


Kezdjük a jó dolgokkal: Jared Leto mindent belead, ahogy azt egyébként el is várjuk tőle. És ennyiben ki is merültek a pozitívumok Morbius kapcsán. A forgatókönyv ugyanis csapnivaló. Annyira összefüggéstelen a cselekmény, hogy nem is igazán értjük, mikor mi történik. Az még hagyján, hogy a szer beadása után a doki máris képes szinte minden képességét használni, de senkit nem lep meg, hogy egy vámpír repked a városukban.

A zsaruk is a lehető legnagyobb természetességgel kezelik, hogy eltűnik a hullákból minden vér és egy orvos repked a városban. A főellenségnek kijelölt Milo karakterében sincs semmi fejlődés. Egyik pillanatról a másikra lesz a szerencsétlen betegből őrült gyilkos. Nincs magyarázat rá, hogy miért is teszi mindezt, az őrületnek legapróbb jelét sem mutatta korábban, miközben milliomosként tengeti napjait.

A Sony filmekben legalább az összecsapások kinéztek eddig valahogy, de sajnos a Morbiusban még ezek is teljesen félrementek. Talán az első még egész elviselhető, de utána a többit szinte alig látni. Ráadásul nem csupán a sötét okozza a gondot, hanem a speciális effektek is. Nagyon rosszul néz ki a film, még a Venom 2 szintjéhez sem képes felnőni.

A végső döfést a film végi extra jelenetek adják meg, melyek ismét egészen elképesztően ostobára sikeredtek. Feltehetően a legtöbben már tudják, mi történik és ki lesz a felbukkanó szereplő. Szóval ismét elindul egy közös univerzum kialakítása, melynek azonban jó vége nem nagyon lehet. A Venom 2 után ugyanis a Morbius elvérzett és így már nagyon tartunk attól, mint kínál majd Kraven, a vadász. 2/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Morbius (Morbius)
szinkronizált, amerikai akció-horror, sci-fi, 108 perc, 2022
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Daniel Espinosa
Forgatókönyvíró: Matt Sazama, Burk Sharpless
Producer: Avi Arad, Lucas Foster, Matthew Tolmach
Operatőr: Oliver Wood

Jared Leto (Dr. Michael Morbius)
Adria Arjona (Martine Bancroft)
Matt Smith (Loxias Crown / Milo)
Jared Harris (Emil Nikols)
Tyrese Gibson (Simon Stroud)
Corey Johnson (Mr. Fox)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • avman #7
    winnie már megint ideböfögött egy cikket? valaki vegye már el tőle a klaviatúrát.... :D
  • kalapos01 #6
    "valaki vegye már el a Sonytól a jogokat! "

    Inkább nekik adják a Spider-Man és a Venom után.
  • HöfEE #5
    Valóban nem rosszak, a Toby Maguire trilógia már már klasszikussá érik. Ennek ellenére azt mondom, az "új" Tom Holland féle Pókember az aki a legjobban hozza a karaktert és legközelebb áll a képregényes verzióhoz szerintem.
  • Ender Wiggin #4
    a szerző az elmúlt 20 évet átaludta... Vagy még nem is élt talán az első Pukkember idején..
  • Yodafon #3
    En az uj Pokmanust nem tudom értékelni tul jora.
    Ezt meg szimplan skippelem :D Unom mar az n+1. Marvel szemetet..
  • Zombee #2
    A Venom 2 nem volt vészes.

    A Sony féle Pókemberek meg nem sikertelenek. A régi se, meg az Andrew Garfield filmjei se. És nem is rosszabbak, mint a mostani Pókember.