Szekeres Viktor

Folytatódhat a Disney tavalyi nagy sikere

Lehet, hogy folytatódik az Encanto.

A Disney tavalyi, saját gyártású animációs filmje, az Encanto nem elég, hogy jól sikerült, de még sikeres is lett (Amerikában 96, a világ többi részén 151 millió dollár bevételt hozott), és ez nem csak anyagi szempontból értendő, hanem elismertség szempontjából is, hiszen három Oscar-jelölést kapott: a legjobb animációs film, a legjobb filmzene és a legjobb betétdal kategóriában. Így nem véletlen, hogy felmerült a folytatás lehetősége.

A nagy kérdés az, hogy milyen folytatást kaphatunk. Az egyik kreatív agy, Lin-Manuel Miranda elmondta, hogy hiszi, hogy folytatódni fog a történet, és nem feltétlenül film formájában, hiszen, ha a Disney úgy dönt, hogy nem készíti el az Encanto 2-t, akkor is követhetjük majd valamilyen formában a Madrigal-család kalandjait, és közelebbről is megismerhetjük a sok karaktert - mindezt a színész-rendező a Collidernek adott interjújában mondta el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Itt valami félreértés lehet, mert egyrészt hisz a folytatásokban (van dögivel, ld. Pixar, de konkrétan az 1928 és 1998 között bemutatott 19 animációból 18 kapott folytatást), másrészt a Mulan és az Oroszlánkirály folytatásában semmi anyagi indokoltság nem volt, hiszen csak videóra készültek el, vagyis nulla dollár mozis bevételt hoztak. Ami igaz, hogy 2000 óta a Walt Disney Animation filmjei közül csak kettőnek készült 2. része.

    " Legalább nem járatják le az IP-ket úgy, mint a Star Wars-t :D "

    Nem mondom, hogy lejáratás, de szinte minden címükből jöttek videós folytatások és tévésorozatok.
  • takysoft #1
    A Disney nem nagyon hisz a folytatásokban. Olykor-olykor vágott csak bele ilyesmikbe, ha anyagilag NAGYON indokolt volt. (Mulan, Oroszlánkirály, Jégvarázs)
    De alapvetően nem erőltetik nagyon az ilyesmit. Inkább új térténetek. Ami nem is baj :)

    Legalább nem járatják le az IP-ket úgy, mint a Star Wars-t :D