Szekeres Viktor

Az új Batman lealázta Christian Bale Batmanjét

Nagyon erősen indul az új Denevérember.

Legutóbb 2005-ben kapott új színésszel rebootot saját filmben Denevérember karaktere, akkor Christian Bale főszereplésével a Batman Begins 5 nap alatt 72,9 millió dollárral debütált Amerikában (hogy aztán a nagyon pozitív reakcióknak köszönhetően a következő két rész ezt bőven felülmúlja). Most, a The Batman Robert Pattinson főszereplésével egyetlen nap (és pár óra) alatt 57 millió dollárt szerzett hazájában, ami továbbra is nagyjából 140 milliós nyitóhétvégét sejtet, vagyis majdnem a dupláját, mint a korábbi reboot esetében.

A sikert meghosszabbíthatja az, hogy nagyszerűek a film kritikái és egyelőre a közönség is imádja a filmet. A CinemaScore exit pollos felmérései alapján az első napos nézők Amerikában átlagosan 'A-' osztályzatot biggyesztettek a film mellé (ez legyen mondjuk ötös alá a hazai skálán). Legjobban a 18-24 éveseknek jött be a film, ők 'A' értékelést adta, és mindössze a nők látták "csak" 'B+'-nak a végeredményt. A közönség összetétele egyébként 2/3-1/3 arányban volt férfi/női, és jó hír a Warnernek, hogy a nézők 60%-a került ki a 18-34 éves korosztályból az első napon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Glutamin #3
    Nekem is tetszett a film, bár fölöslegesen nyújtották közel 3 órásra. Az mélység élesség effektet meg nem kellene mindenhol, gagyi módon erőltetni.
  • Ender Wiggin #2
    Inflációval számolva 107 millió lenne a 2005-ös...
  • Zombee #1
    Azért a 17 év különbség némileg árnyalja a duplázós lealázást. De ettől függetlenül jó film, szerintem jobb a Nolan trilógiánál.