Szekeres Viktor

Nemsokára újabb Gyűrűk Ura-filmek készülhetnek

Eladásra kerülnek A Gyűrű Ura játék- és filmjogai.

Az tavaly kiderült, hogy a New Line és a Warner Animation mozifilmes premierre készít egy animét, amely a Gyűrűk ura világában játszódik és a címe The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim lesz, a középpontjában Rohan királya, Pörölykezű Helm lesz, akiről Tolkien könyvének függelékében van szó, és a körítést többek között egy legendás csata fogja adni, amely nagyban határozta meg Középfölde erőviszonyait. Emellett az Amazon is jelentkezni fog egy monstre, legalább 5 évadra tervezett, élőszereplős Gyűrűk Ura-sorozattal, A Hatalom Gyűrűivel. Azonban ezek mellett újabb projektek várhatóak.

Mindez pedig azért válik lehetségessé, mert aukcióra kerülnek a (többek között) filmes és játékos jogok, ugyanis a tulajdonos, Saul Zaentz Co. az eladásuk mellett döntött. Az előrejelzések szerint legalább 2 milliárd dollárt lehet kapni ezekért, bár azt még nem tudni, hogy kik fognak licitálni, azonban a folyamat banki előkészítése már megkezdődött a héten. Értelemszerűen az Amazon az egyik legnagyobb esélyes a pakk megszerzésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Tolkien azt monta 1964-ben, hogy amíg él, Walt Disney nem teheti rá a kezét a munkáira... Hát azóta már egyikük sem él, és az akkor még csecsemőkorú milliárdos nevető harmadikként épp most gyalázza meg az életművét (ráadásul a licenszjogokat nem Zaentztől vették, mert a TV sorozatra vonatkozó jogok a Tolkien örökösöknél maradtak)... Talán Zaentzék is azért próbálnak szabadulni, mert félnek, hogy épp most értéktelenedik el a szellemi tulajdon. De a Warner közbeszólhat, mert az ő licenszük épp lejárna, de bejelentettek valami fost, ami fejlesztés alatt van és így elvileg maradna náluk, tehát nem lehet eladni sem... Nem lesz egyszerű.