Szekeres Viktor

Elkészül a Percy Jackson-tévésorozat

Most már biztos, hogy lesz Percy Jackson-sorozat.

Tavalyelőtt nyáron számoltunk be arról, hogy a Disney+ egyik kiemelt sorozatosítási célpontját Rick Riordan Percy Jackson-regényei jelentik, a franchise-ból készítendő sorozat tervét, a fejlesztés kezdetét maga a szerző jelentette be Twitteren. Most pedig arról számolt be, hogy megkapta a berendelést is a széria, aminek címe Percy Jackson and The Olympians lesz.

Érdekesség, hogy a könyvek alapján két mozifilm is készült. Az első, a Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak 95 millió dollárba került és 2010-ben Amerikában 89 millió dollár bevételt hozott, azon kívül pedig 138 milliót. A 2013-as folytatás, a Percy Jackson - Szörnyek tengere 90 millióból nem tudott rápakolni az első részre: a 69 milliós amerikai mellé 131 milliós nemzetközi bevétel dukált, ami után elvetetették a további folytatások ötletét.

Az első kötet fülszövege a következő volt itthon: "A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint. Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni? Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minotaurusz be nem kergeti a nyári táborba. Hirtelen mítikus lények járkálnak ki-be a lakokba és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, némelyiküket felbosszantotta: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított. Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!