Szekeres Viktor

Itthon már 100 ezren látták az új Mátrixot

Átlépett egy komoly határt idehaza a Mátrix 4.

Hétvégén 4 568 jegyet adtak el itthon a Mátrix feltámadások vetítéseire, így a filmben végül összejött a 100 ezer néző, vasárnapig bezárólag 100 964-en ültek be rá, ha azt feltételezzük, hogy nem volt olyan néző, aki duplázott volna, ami természetesen nem lehet igaz. Érdekesség, hogy a tavalyi év végi premierek közül olyan filmeknek sikerült itthon a százezres határ átlépése gyorsabban, mint az Énekelj 2 vagy a Gucci-ház, de összességében például a magyar Nagykarácsony is jobban érdekelte a közönséget.

Nemzetközi viszonylatban nem ennyire csalódást keltő az akciófilm szereplése. Az amerikai 105 milliós bevétel mellett a világ többi országából eddig összesen 141 millió dollár folyt be a film vetítéseiről. Ez persze nem túl combos teljesítmény, világviszonylatban a 2021-es premierek közül jelenleg így a Mátrix 4 31. helyen áll a már említett Gucci-ház, valamint a Mancs őrjárat-mozifilm között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #2
    Azt olvastam, hogy még Laurence Fishburne se értette, hogy miért nem ő Morpheus az új filmben. :D Azért remélem, megérte másik Morpheust szerződtetni. Majd egyszer megnézem a filmet. :D