Szekeres Viktor

Mégis lesz Randevú a Rámával-mozifilm!

Elkészülhet a Rendezvous with Rama.

Még 2011-ben írtuk azt, hogy David Fincherrel kapcsolatban meglehetősen régóta emlegetik a Randevú a Rámával című scifi adaptációját, s akkor végre a rendező is nyilatkozott a tervről, s kiderült, hogy még nem mondott le róla. Nos, ennek már 10 éve, arra a tervre minden bizonnyal keresztet vethetünk, de maga az adaptáció mégis elkészülhet Arthur C. Clarke könyve alapján.

Az Alcon Entertainment ugyanis megvásárolta a regény megfilmesítési jogait, és a tervek szerint nem más rendezné a filmet, mint az Denis Villeneuve, aki a Dűnével sikeresen tartotta korábbi, szenzációs mondható filmes szériáját. (Mint azt tudjuk, a munkái a kommersz filmek rendezői közül talán a legjobb reakciókat kapták az elmúlt években mind a nézőktől, mind a kritikusoktól. A kanadai filmestől 2010-ben a Felperzselt földet (Incendies) mutatták be (IMDb: 8.2/10), ezt követte 2013-ban a Fogságban (Prisoners - IMDb: 8.1/10), 2015-ben a Sicario - A bérgyilkos (Sicario - IMDb: 7.6/10), 2016-ban az Érkezés (Arrival - IMDb: 7.9/10) nyűgözte le tőle a legtöbb mozizót, ezt követően a Szárnyas fejvadász 2049-cel (Blade Runner 2049 - IMDb: 8.0/10) sem vallott szégyent, és az idei Dűne (Dune - IMDb: 8.2/10) is nagy kedvenc lett mindenfele. A sorból egyedül a 2013-as Ellenség (Enemy - IMDb - 6.9/10) lóg ki, de sokan ilyen osztályzatnak is örülnének.)

A könyv hazai kiadásának a fülszövege a következő: "Arthur C. Clarke legjobb művei között tartják számon a mára már klasszikussá vált Campbell-, Hugo-, Jupiter-és Nebula-díjas - Randevú a Rámával című, 1973-ban írt regényét. Gigászi méretű, rejtélyes, henger alakú tárgy tűnik fel az űrben, s száguld egyenesen a nap felé. A naprendszerből kutató űrhajót küldenek a Rámának elnevezett magányos vándorra, hogy vizsgálja meg, mielőtt végképp eltűnne az űr mélyén. A feladattal megbízott űrhajósok azonban csak néhány kérdésükre kapnak választ, a többi - a Ráma minden pontján észlelt háromoldalú szimmetriát mutató struktúráktól kezdve a hengeres tengeren át a gépezet-szigetig titok marad. E titkok minden bizonnyal egy a naprendszerénél sokkal fejlettebb civilizáció hírnökei.A Ráma őrzi megoldhatatlan titkait, és évtizedek óta újabb és újabb olvasónemzedékek fantáziáját mozgatja meg lebilincselő és letehetetlenül izgalmas történetével."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #5
    Megint nem érted...
  • kalapos01 #4
    A kultúrsznobok fő ismertetőjele: szavazni az IMDB-n!
  • Ender Wiggin #3
    Megint Villeneuve? Akkor fél óra azzal megy el megint, hogy lassan svenkel a kamera a laplementében, és szereplők üres tekintettel néznek a semmibe. A kultursznob meg nyomja a 11-est az IMDB-n...
  • wobbler #2
    Hát nem lesz egyszerű ! De ha jól oldják meg,valóságos látványorgiában lesz részünk.