Ötvös Tibor

Pókember: Nincs hazaút

Megérkezett az év legjobban várt Marvel-filmje, mely ugyan tele van jó dolgokkal, de összességében enyhe hiányérzetet okozott.

Hogy tetszett a Pókember: Nincs hazaút?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Ebben az univerzumban elment...
Őszintén megvallom, hogy számomra Tom Holland felbukkanása Pókemberként az Amerika kapitány: Polgárháborúban egy tökéletes belépőnek és választásnak tűnt. Nem vacakoltak a múlt elemzésével, a csípés bemutatásával - egyszerűen csak jelezték, hogy itt a világ legismertebb szuperhőse. És ez így volt jó. Éppen ezért nagyon vártam, hogy a Hazatérés mennyiben ad nekünk más Pókembert, mint mondjuk a Sam Raimi-féle trilógia vagy Andrew Garfield alakítása.

Végül azonban sajnos csalódnom kellett. Adott egy tehetséges színész, aki valóban tökéletes választás és láthatóan élvezi amit csinál, de valahogy mégsem jött össze. Hiába a remek színészek, ha a történet nem érdekes. Ez hatványozottan igaz az Idegenbenre, mely egy kimondottan középszerű kaland lett, tele logikai bukfencekkel és unatkozó szereplőkkel, valamint gagyi látvánnyal (kivéve Mysterio részeit, azok nagyon jól néztek ki). A Nincs hazaút kapcsán már előre lehetett hallani a különböző pletykákat egyes személyek felbukkanásáról és a multiverzum megnyitásáról, de itt csak azokat a részeket lőjük le, melyek a trailerben is felbukkantak.

Szóval az Idegenben végén lelepleződik Pókember. Mindenki megtudja, hogy ő Peter Parker és az összevágott videónak köszönhetően azt hiszik, hogy végzett a Föld legnagyobb hősével. Ezáltal számos nehézséggel kell, hogy szembenézzen ő és mindenki, aki eredetileg ismerte a személyazonosságát. Peter egy darabig tűri, ám mikor már a szerettei jövője kerül veszélybe, Dr. Strange segítségét kéri. Azonban a mágia balul sül el és megnyílnak a Multiverzum kapui.


A spoiler-mentesség miatt többet nem is árulnék el a sztoriról, de azt már most le kell szögezni, hogy a sztori nagyon jól lett megírva. Kicsit ömlengős, túl sok benne a drámai és felesleges pillanat (a hosszú egymásra nézések és hasonló, a sztorit egyáltalán nem építő részek), de szerencsére most sikerült jó kis akciókat is összedobni. Az összecsapások nagyon jól sikerültek és hű a hősök előző filmjeinek látványvilágához is.

Ezen felül jó látni, hogy Holland és Benedict Cumberbatch között remek párbeszédek vannak, de még jobb az összhang Holland és Zendaya között, akik a kibontakozó tinédzseri szerelmük helyett a megbélyegzés élményét kell, hogy átéljék. Ami azonban kiemeli a filmet a többi Pókember-film közül, azok az ellenfelek. A trailerben már bemutatkozott Dr. Otto Octavius, Electro és a Zöld Manó is, akik visszatérése nagyon nagy löketet ad a filmnek. Jönnek még mások is, mindenki örvendjen majd , ha meglátja őket. Akadnak itt plusz szereplők bőven, szóval az igazi rajongókat nagyon kiszolgálja a film. Azonban eme kiszolgálásba néha beletörik a bicskája és végül sajnos ezek a részek rontanak az összképen.


A harcok, bár nagyon látványosak, de néha súlytalannak tűnnek. Ned, Peter barátja és egyben a "székes fickó" iszonyatosan idegesítő és elég rossz irányba haladnak a figurával a készítők. Remélhetőleg, ha lesz folytatás, akkor mellőzik már őt vagy marad egy vicces mellékalak szerepében, mert így elég rossz volt látni.

Összességében a trilógia záró (?) darabja kellemes élményt nyújt majd a rajongók számára, de lesznek olyanok is akik csalódnak majd. A film sajnos túl hosszú és, ahogy azt már korábban írtam, túl sok a feleslegesnek ható jelenet. Viszont nagyon jól vezeti be a filmes világba a multiverzumot - bár az Irány a Pókverzum! ezt már megtette. Szóval akit érdekel az újabb Marvel-film, az ne hagyja ki. A Fekete özvegy és a Halhatatlanok után nagyon kiemelkedik a Nincs hazaút, azonban az is látszik, hogy a Sony ezzel a mentalitással nem bír ki még egy trilógiát, főleg, ha Holland lejáró szerződését nem hosszabbítják meg. Akkor bármit is vezet fel az első extra jelenet, nehéz dolga lesz a stúdiónak. 7/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Pókember: Nincs hazaút (Spider-Man: No Way Home)
szinkronizált, amerikai sci-fi akciófilm, 150 perc, 2021
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Jon Watts
Forgatókönyvíró: Chris McKenna, Erik Sommers
Producer: Kevin Feige, Amy Pascal
Operatőr: Mauro Fiore

Tom Holland (Peter Parker / Pókember)
Zendaya (MJ)
Benedict Cumberbatch (Dr. Strange)
Marisa Tomei (May néni)
J.K. Simmons (J. Jonah Jameson)
Alfred Molina (Otto Octavius / Doctor Octopus)
Jon Favreau (Happy Hogan)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #8
    A zendaya egész jól elkapta a figurát amennyire az idegenben alapján meg tudtam ítélni, talán még hitelesebben is alakította a karakterét mint főhősünk.
  • hawkie22 #7
    #5 Vagy elég, ha Disney-gyerekmüsorokban kezded a karriered, akkor utána biztos, hogy minimum 1 nagy kaliberü Disney-filmbe beraknak, onnan meg sima út vezet felfelé. Nem hinném, hogy Zendaya szereposztó díványról került volna a Pókember sorozatba, azelött is sikeres volt már gyerekszínészként a Disney-nél, illetve énekesként.
    Egyébként nem olyan fiatal már, 24 vagy 25 éves.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2021.12.18. 17:07:37
  • Jawarider #5
    A csajról pedig a fogorvosom jutott eszembe. Rokonok volnának??
    Apropó, mit kell tenni hogy ilyen fiatalon ilyen kaliberű filmben szerepeljen az ember ??
    Utoljára szerkesztette: Jawarider, 2021.12.18. 11:06:57
  • 0Fritz #4
    Pókember – Hazatérés
    Pókember – Idegenben
    Pókember – Nincs hazaút

    A címek alapján E.T. nem nyavajgott ennyit a honvágya miatt.
  • Jawarider #3
    Octopusról Hollerung Gábor jutott eszembe
  • robicarlos6 #2
    Fasz kivan a vírussal zárva a szlovák mozi :( Marad a várakozás...moslék drága pesti moziba meg nem vonatozok fel
  • Kelta #1
    nem rossz ez..