Szekeres Viktor

Besült egy élőszereplős anime adaptáció

Nem folytatódik tovább a Cowboy Bebop.

A Netflix olykor hónapok, sőt van, hogy egy év után jelenti csak meg egyes sorozatainak megszüntetését, sőt, az is előfordul, hogy be sem felejti, inkább hagyja elhalni a szériákat. A Cowboy Bebop esetében azonban erre rekordgyorsasággal került sor, nagyon hamar látta a szolgáltató, hogy nincs komoly esélye a sikerre a szériának, mert az egyszerűen nem érdekelt sok embert.

Ahogy lenni szokott az adaptációk esetében, nagyon váltakozó volt a sorozat megítélése, voltak lesújtó vélemények, mint ahogy hozsannázók is. A kritikák jóindulattal is csak visszafogottnak mondhatók, nagyjából középszintre lőtték be a sorozat, de persze sokan jóval több jelentőséget tulajdonítanak a nézők véleményeinek, és azokról azt mondhatjuk el, hogy bár a szokottnál jóval nagyobb arányban voltak jelen a negatív hangok, természetesen sokkal többen voltak elégedettek a végeredménnyel, az IMDb-n például a szavazók több, mint fele szerint kiemelkedő, azaz 8, 9 vagy 10 pontos volt a széria. Ebből is kiderül, hogy a gond főképp azzal volt, hogy kevesen nézték meg. Összehasonlításképp az Amazon révén sokkal, de sokkal kevesebb streaming előfizetőt elérő, ugyanakkor bemutatott adaptáció, Az idő kereke több, mint 50%-kal több értékelést kapott a filmes adatbázisban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kalapos01 #9
  Van, aki pletykákat olvas, de lehet tényeket is, ami szerint az elmúlt pár hétben 3 élőszereplős anime adaptációt rendeltek be a korábbiak mellé, illetve kezdtek el forgatni. Ez most az egyik legmenőbb megközelítés sorozatban és filmben. Ha értelmes emberek hoznak döntéseket, akkor nem egy-két balsiker után knee jerk reakcióznak, hanem próbálkoznak - a leggázabb lenne nem időt adni. Keresik a megfelelő embereket, a megfelelő hangot, és ha rátalálnak, akkor a volument is növelik. Kábé ahogy azt a szuperhősös filmekkel is tették. A kudarcok csak felpörgetik az illetékeseket. Tanulnak belőlük.
 • Ender Wiggin #8
  A Jet-et játszó színész szerint a kritikus hangoknak igaza volt. Emellett van egy olyan pletyka, hogy a Netflix felhagy az anime adaptálással. Mindenesetre rekord lehet, hogy egy drága produkciót 3 héttel a premier után kaszálnak...
 • MerlinW #7
  Én sajnálom, szerintem nagyon feelgood sori volt.
 • zola2000 #6
  "mert már alapból számíthatnak egy bizonyos rétegre"

  Mondjuk anime esetén az "amerikai netflix live action" szitokszónak számít, szóval ezeket pont az a réteg nem nézi meg amire számít.
 • kalapos01 #5
  " Egyértelmü volt hogy besül így jár szinte minden feldolgozás "

  Pontosabban a legtöbb feldolgozás (lehet, hogy az adaptáció szót keresed?) általában siker lesz. Hiszen pont azért készülnek ilyenek, mert már alapból számíthatnak egy bizonyos rétegre, nem pedig nulláról kell felépíteni a közönséget. Nem véletlen, hogy eredeti anyagok sokkal többször buknak meg.

  Egyébként furcsa, hogy te írod ezt, amikor a legutóbb elkezdett sorozataidnak is "feldolgozás" a többsége. És nem egy közülük folytatódni is fog. Mert így jár szinte minden feldolgozás.

 • zola2000 #4
  Az alice in borderlands sikeres lett, a squid game előtt is (utána főleg)

  Japán live actionből nekem bejött még a bleach, a death note nem a Netflixes azt nem láttam hanem ez https://youtu.be/XBLJ18gcOjY (bár a japán live actionökről is rosszakat hallok de azokat mégis megnézem)

 • Linachan4 #3
  Egyértelmü volt hogy besül így jár szinte minden feldolgozás
 • Ender Wiggin #2
  Újabb bizonyíték arra, hogy mikor egy sokak által nagyra tartott forrásmunkához nyúlnak, akkor a tisztelet hiánya (mindent megváltoztatnak) sokat nyom a latban... Bebop kuka, felkészül a One Piece, a Gundam meg a One Punch Man...
 • Sir Cryalot #1
  Sokbakerűt :D