Szekeres Viktor

Ilyen lesz a Tizenegyes állomás című járványthriller

Elég komoly vírus szabadul el a Station Elevenben.

Új, a korábbinál sokkal részletesebb előzetest kapott az HBO Max december 16-án bemutatásra kerülő új sorozata, melyet itthon minden bizonnyal a szolgáltatás 2022-es elindulását követően mutatnak csak be. A Station Eleve Emily St. John Mandel Tizenegyes állomás című könyve alapján készült, ami nálunk 2016-ban jelent meg. A sorozat főszereplői Mackenzie Davis, Himesh Patel, David Wilmot, Matilda Lawler, Nabhaan Rizwan, Philippine Velge, Daniel Zovatto és Lori Petty lesznek.


A könyv hazai kiadásának hivatalos fülszövege a következő, ha valakit a történet érdekelne: "A Lear király bemutatóján a címszereplőt játszó színész, Arthur Leander szívinfarktust kap, de halála szinte senkinek sem tűnik fel: ez az éjszaka ugyanis arról lesz híres, hogy ekkor szabadult el a világ legpusztítóbb járványa. Élete és elmúlása azonban láthatatlan szálakkal köti össze képregényrajzoló exfeleségét, Mirandát, a mentősnek tanuló Jeevant és a halálát végignéző gyerekszínész Kirstent, aki húsz évvel később az Utazó Szimfónia nevű vándortársulattal együtt próbál fényt vinni az egymástól elvágott, túlélésért küzdő közösségek életébe.
„Mert életben maradni nem elég.”
Ez a társulat, és egyben a könyv mottója is. A halott színészhez kötődő alakok egymásba szövődő múltján és jelenén keresztül látjuk a végzetes éjszakát, a civilizáció törékeny szépségét, és az új világot, ahol mindig van, aki tovább vigye a fáklyát.
A Tizenegyes állomás Arthur C. Clarke-díjat és Toronto Book Awardot nyert regényét számos nyelvre lefordították. Gyönyörű, lírai könyv a művészet hatásáról és értékéről, amely az apokalipszis után sem veszít fontosságából.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    Írja ezt valaki a tizedik vírusos/járványos sorozat után, amit az elmúlt másfél évben bemutattak, természetesen egy olyan sorozatnál, amin már több, mint két éve elkezdtek dolgozni.

    Oké, értem én, hogy ma sokan nagyon érzékenyek, de háborúk is vannak, és a háborús filmek is, gyilkosságok is vannak és lövöldözős, meg bűnügyi filmek is.