Szekeres Viktor

Itt a Jack Reacher-sorozat előzetese

Februárban kezd a Reacher idehaza.

Az Amazon Prime Video kitűzte a Jack Reacher-sorozat, a Reacher premierjének időpontját február negyedikére és ezt a bejelentést a lenti előzetessel is megtámogatta. A sorozat főszereplője Alan Ritchson lesz. A széria természetesen Lee Childs könyvei alapján készülnek, aki 2018-ban beszélt először arról, hogy tévésorozatot tervez készíttetni regényeiből, mert szerinte 10-12 epizód lenne ideális egy-egy történet adaptálására.


Az Amazon 2019. nyarán nagy licitálást követően szerezte meg az adaptációs jogokat. A sorozat készítője Nick Santora lett. Az, hogy nem erőltették tovább a Tom Cruise főszereplésével készített filmeket, természetesen nem meglepő, mert hiába nem lettek rosszak a bevételek az első film esetében (az 80 millió dollárig mászott el Amerikában és Amerikán kívülről is befolyt 138 millió dollár), addig a folytatás hazájában 59, míg nemzetközileg 103 millió dollárt bevételezett a 60 milliós költségvetésből, vagyis komoly mértékben csökkent az érdeklődés.

A sorozat első szezonját az Elvarázsolt dollárok (The Killing Floor) ihlette, ennek a könyvnek a fülszövege a következő: "Jack Reacher katonai nyomozóként kemény iskolát járt ki az amerikai hadseregben, s amikor harmincöt éves korában, a Szovjetunió összeomlását követő leépítések során őt is leszerelik, nem gondolja, hogy tapasztalatainak hamarosan hasznát veszi. Egyelőre élvezi a szabadságot, bejárja Amerikát, és a Georgia állambeli Margrave városkánál csak találomra száll le a távolsági buszról, mert eszébe jut, hogy állítólag itt ölték meg valamikor a nagy bluesénekest, Blind Blake-et. De még be sem fejezi a reggelijét, amikor gyilkosság vádjával letartóztatják. Reacher tisztázza magát, és bekapcsolódik a nyomozásba. A gyilkosság áldozata a pénzügyminisztérium pénzhamisítás-ügyi főszakértője, aki, mint kiderül, azért szaglászott errefelé, mert Margrave-be vezetnek az évszázad legnagyobb pénzhamisításának szálai. Márpedig a dollár hamisítása szinte lehetetlen: a gyapot- és lenrostból készült különleges papír egyszerűen nem beszerezhető. Hogy lehetséges, hogy a margrave-i elvarázsolt dollárok mégis teljesen olyanok, mint a valódiak?"

Az első évadban Ritchson mellett még kiemelt szereplő lesz Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Chris Webster, Bruce McGill, Maria Sten, Hugh Thompson, Kristin Kreuk, Harvey Guillén, Willie C. Carpenter, Currie Graham, Marc Bendavid és Maxwell Jenkins.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!