Szekeres Viktor

Az első kép a Batgirl-film forgatásáról

Forog a Denevérlány.

Míg régebben csak az bírt komolyabb hírértékkel, hogy egy film bemutatója közeleg és megérkezett az előzetese, pár éve már az is rengeteg embert érdekel, hogy forgatnak egy filmet, és értelemszerűen a leendő nézők szeretik nézni az esetleges utcán felvett jelenetek lesifotóit és lesivideóit. Ami azonban még aggasztóbb, hogy egy ideje már az is érdeklődést kelthet fel, ha elcsattan az első csapó, azaz elkezdődik egy film forgatása, pedig ez egyrészt végképp nem szolgál semmi plusz infóval a filmmel kapcsolatban (hiszen még értelmes kép sincs hozzá, pusztán a csapót vagy mondjuk a rendezői széket mutatják meg), másrészt az egyetlen lényegi információ már a hír címében is elolvasható (ti. elkezdődött a forgatás), így a világon semmi sem indokolja azt, hogy bárki rákattintson a cikkre, azt pedig végképp nem, hogy elolvassa az illusztrációként szolgáló képhez fűzött, abszolút semmitmondó bekezdéseket. De, ha már valaki vette a fáradságot, akkor íme a megszokott csapókép a Batgirl első forgatási napjáról a rendezői Instagramról.


A Denevérember ("Denevérférfi") filmek és a Denevérnő sorozat után tehát itt a Denevérlány, ami természetesen képregényes alapra építkezik, mint a többi cím is - Batgirl először 1967-ben jelent meg a képregényekben, mint Barbara Gordon, Gotham rendőrfőnökének, James Gordonnak a lányaként, és később Batman és Robin szövetségesévé vált. A 60-as évekbeli gagyi Batman-tévésorozatban Yvonne Craig játszhatta el a karaktert, majd később, a Batman és Robinban Alicia Silverstone, aki Barbara Wilsonként, Alfred unokahúgaként tűnt fel. Legutóbb a LEGO Batman-mozifilmben láthattuk őt, ahol Rosario Dawson volt a szinkronhangja. Az HBO Max filmjében Leslie Grace fogja őt alakítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    A fogyazstónak (a kép nem a filmből van) igen, de az abban a világban élőknek nem. Mármint nem hiszem, hogy sorolnom kéne a példákat, a szemüvegét levéve és köpenyét felvéve Supermanné váló Clark Kenttől kezdve. Ezen érdemes tovább lépni, mint ahogy az in is, hogy senki nem gondolja, hogy Superman mindig egy híres színészre hasonlít.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2021.12.14. 11:56:53
  • Atyuska #1
    Ennek a maszknak mi értelme? Az egész arc felismerhető..