Szekeres Viktor

Feldolgozást kaphat az idei év magasan legjobb filmje

Lehet, hogy lesz amerikai Az igazság bajnokai.

A többség szerint, ha esetleg nem is a legjobb, de biztos, hogy az egyik legjobb idei premier volt a dán Retfærdighedens ryttere, azaz Az igazság bajnokai Mads Mikkelsen főszereplésével. És erre bizony Hollywood is teljes joggal kapta fel a fejét, hiszen elkezdődött az amerikai adaptáció fejlesztése.

Az itthon október végén bemutatott alkotáson új változatán a Lionsgate stúdió kezdett el dolgozni, és nagyszerű hír, hogy a forgatókönyvet eredeti írói, Anders Thomas Jensen és Nikolaj Arcel jegyzik - előbbi kapcsán elég csak olyan alapfilmeket említeni, mint a Zöld hentesek vagy az Ádám almáit. A film fő producere Shawn Levy lesz, aki idén a Free Guy révén már nagyot dobott egyszer.


A hivatalos tartalomleírás: "Mathilde egy tragikus vonatbalesetben veszíti el édesanyját. Apja, Markus hivatásos katonaként hosszú éveket töltött távol otthonuktól, most hazatér egyedül maradt lányához. Hamarosan felkeresi Markust egy különös figura, Otto, aki szintén a vonaton utazott és állítja, hogy a baleset nem volt véletlen. A gyilkosságot egy koronatanú kiiktatására tervelték ki, aki az Igazság bajnokai nevű motorosbanda feje ellen tanúskodott volna, Markus felesége pedig csupán véletlen áldozata volt a merényletnek. A katona nem habozik, Ottoval és barátaival – akik a feladatra tökéletesen alkalmatlanok – bosszúhadjáratra indul, még ha ehhez a fél alvilággal le is kell számolnia."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #8
    A készítőknek sem érdekük, sem joguk nem fűződik a sorozatokhoz vagy filmekhez, miután eladták, az meg fura lenne, ha a Netflix pénzt kéne azért, hogy valamit mesterségesen többen nézzenek meg, hogy aztán mondjuk újabb nagy összeget fizessenek ki egy folytatásért, ami csak azért lesz, mert ők manipulálnak. Egyszerűbb spórolni azzal, ami nem siker, és olyat folytatni, ami magától is siker. Főleg, hogy a Netflix meg nem megtekintési üzletben utazik, hanem előfizetőiben. A nézett/aktuális cuccokat persze elszórják a keresési találatokban, de lehet, hogy még jobban is járnak akkor, ha kisebb címeket nyomnak, amik érdemesek a felfedezésre, mintsem olyanokat, amiket úgyis megnéz mindenki.
  • szgege #7
    Azért amikor keresel valami filmet egy adott stream platformon, akkor erősen mindig arra hajaz hogy adott fel hypoltak(agyon marketingelt címek) ugranak elő. Így ilyenkor érdemes a keresési lista végére is nézni, mert ott jobb tartalom jön elő akár Eu filmek, indiai film is akad ami egész jó. Szépen megpiszkáltak a keresők pedig lenne is bőven ott még tartalom,ami jó és akár még sikeresebb lenne. Csak ugye ha adott készítő, nagyobb anyagi kerettel fizet azért, hogy előrébb dobják a keresési listában... Így az alacsonyabb költségű filmek kevésbé jutnak el az emberekhez.
    Utoljára szerkesztette: szgege, 2021.11.24. 11:25:26
  • zetortraktor #6
    Azért nem tolják őket, mert nem néznék meg őket, ez tényleg pofonegyszerű. Ott van Montanosz példája. Egy streaming szolgáltatón minden sorozat egyenlő. Mennyire rohadt jó sorozat már a Welcome to Utmark, és lehet tippelni, hogy mik a legnézettebb sorozat az HBO Go kínálatában, és hogy ez köztük van-e. Szóval nem véletlen, hogy valamit nem terítenek annyira.

    Igazából, aki keres, az talál. Aki pedig csak azt várja, hogy elé kerüljön valami, az..., az amerikai filmet fog nézni. A Netflixen is jön egy rakás európai sorozat, és nem azokra találnak rá az emberek.
  • Montanosz #5
    ez az egyik legjobb skandináv sori
    Isten hozott Senkiföldjén (Welcome to Utmark)
  • lammaer #4
    Sztem nem sznobizmusról van szó, szimplán marketing kérdése. Ott van ugye most az aktuális hype sorozat, az dél koreai, azt nézik.

    Az európai filmek nincsenek agyonreklámozva, nem tolják őket 1000 multiplexben, ennyiről van csak szó.

    Én kimondottan keresni szoktam a skandináv filmeket, van ezekben a népekben vmi zsigeri elmebetegség ami bejön...

    legutóbb az Utazás (The trip) néztemmeg, zseniális :D
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.11.23. 23:18:46
  • Lapajka #3
    Ez a sznobizmus, hogy mert amerikai, akkor megnézik, ha dán, akkor nem... Valóban jól sikerült a Tetovált Lány első részének mindkét remake-je, csak semmi értelme nem volt szerintem. Megnéztem, mert a színésznők érdekeltek, hogyan játsszák el és valóban mindketten nagyon jók, de nem jobbak mint Noomi. Az első változat egyébként ennek ellenére jóval gyengébb, bár látszik, hogy volt korlátlan büdzsé, de Daniel Craig siralmas színész... szerintem rajta csúszik el a dolog. A díjakat Rooney Mara kapta, mert ő vitathatatlanul hátborzongatóan jól hozta a szerepet... Az új változat valamivel talán jobb összességében, jobb könyv, jobb rendezés, de Claire sajnos, bármily jó színésznő ő is, már nem ugorja meg a lécet... ő ezt kipótolja eszeveszett szépségével és sajátos kisugárzásával, így nincs hiányérzet valóban itt sem... Azonban megismétlem, teljesen értelmetlen volt újra megcsinálni, az eredeti svéd film is világhírű lett, Noomi Rapace onnan világ-szupersztár méltán... Az a sok pénz, tudás és energia, amit az amerikaiak beleöltek, nyilván eme megfontolásból is, amit írtál, hogy svéd filmet nem néznek annyian, mint amerikait, új projektebe is kerülhettek volna... Rooney Mara-val legalább lehetett volna a másik két részt megcsinálni... de új, másik szinésznővel ugyanazt az első részt,számomra totális error...
    Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2021.11.23. 22:40:26
  • kalapos01 #2
    És az.. baj? Igen, ezt csinálták, mint még nagyon sok filmmel, és nem is az a cél, hogy jobb legyen, hanem az, hogy jó legyen és még sok-sok nézőhöz eljusson. És a jelek szerint eljutott, mert te is megnézted a filmeket.

    De... Elég sok példát fel lehet hozni, furcsa, hogy pont azt a filmet sikerült, ami jól is sikerült (ld. jó kritikák, nagyon erős IMDb-pontszám), sikeres is lett, folytatást is kapott, és még 5 Oscar-díjra is jelölték (még nyert is). Sok remek példa lenne rossz feldolgozásra, ez nem annyira jó szerintem.

    A lényegen persze nem változtat: adott egy jó film, és akarnak csinálni egy másik jó filmet. Abban bíznak, hogy sikerül. És ha sikerül, akkor nagyon sokan örülni fognak, mert abban egyet lehet érteni, hogy itthon a többség nem fog megnézni egy dán filmet, viszont egy amerikait annál inkább.
  • Lapajka #1
    Ezt csinálták a Tetovált Lánnyal is... értelmetlen átdolgozást KÉTSZER IS... az eredeti filmnél egyik sem lett jobb...