Szekeres Viktor

A Red Notice az idei első film, ami a világ minden országában a legnézettebb lett

A Red Notice gigasiker a Netflixen.

A legtöbb streaming szolgáltató esetében nem lehet arról fogalmunk, hogy a platform egyes sorozatai, illetve filmjei mennyire nézettek világszerte (a Nielsen például már nézettséget, de csak Amerikában, és csak tévékészülékeken), azonban némelyiknél egymáshoz viszonyítva mégis láthatjuk, hogy miképp teljesítenek a premierek, hiszen a Netflix és az Amazon közzé tesz naponta frissülő Top 10-es listákat.

Ezeken a listákon általában a premierek mindig elég jól szerepelnek, de szó sincs arról, hogy egy-egy új film például a Netflixen azonnal az élen nyitna, így mindenképp fegyverténynek számít az első hely - arról nem is beszélve, hogy a kulturális különbségek miatt nagyon ritka az olyan siker, ami minden egyes régióban kiemelkedően teljesít, általában Japán szokott "ellenállni" a mainstreamnek. Ezért talán nem is meglepő, hogy idén nem nagyon volt arra példa, hogy egy film a Netflix összes országában első helyen debütáljon, de a pár napja bemutatott Red Notice-nak ez majdnem sikerült, hiszen csak Új-Zélandon nyitott a második helyen, és egy nappal később már ott is első volt, így megállapíthattuk, hogy szombaton és vasárnap ezt a filmet nézték mindenhol a legtöbben a Netflixen.

Most már csak az a kérdés, hogy sikerül-e a Red Notice-nak rekordot döntenie a nézői érdeklődés kapcsán, le tudja-e taszítani az örökranglista éléről a Tyler Rake: A kimenekítést. Akárhogy is, az már így is bizonyosnak látszik, hogy a Netflixnek megérte az a 200 millió dollár, amit kifizetett a film globális jogaiért, hiszen ennél többet nem nagyon kívánhat a platform egy premierjétől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #1
    Aranyosak, de valahogy nem az igazi...