Szekeres Viktor

Az új James Bond-mozi lesz az idei év legsikeresebb hollywoodi filmje

A No Time To Die bizonyította, hogy a James Bond-sorozat még a 25. rész után is életképes.

Minden jel arra utal, hogy a 25. James Bond-film lesz a járványidőszak alatti legsikeresebb angol nyelvű film. Az akciómozi októberi premierje óta Amerikában 150 millió dollár bevételt szerzett, Amerikán kívül pedig 558 milliót, így világ szinten 709 millióval áll, mai azt jelenti, hogy jó esélye van arra, hogy az év legsikeresebb filmje legyen a hollywoodi alkotások közül.

Jelenleg a Halálos iramban 9. rész vezeti az amerikai alkotások bevételi toplistáját 721 millió dollárral, ami azt jelenti, hogy a Nincs idő meghalninak még 13 milliót kell összekaparnia. Érdekesség, hogy mindkét film miközben hatalmas sikernek bizonyult nemzetközileg, azaz Amerikán kívül és hatalmas fölénnyel állnak az első két helyen (550 millió dollár körüli bevételt szereztek, míg a Marvel-film csak 200 milliót, a harmadik legsikeresebb nemzetközi teljesítményt nyújtó Godzilla vs. Kong pedig 367 milliót), addig Amerikában az idei évben bevétel szempontjából csak a 4. és 6. helyet szerezték meg. Érdekes látni, ahogy eltérnek az amerikai és az Amerikán kívüli mozizós preferenciák.

Persze mindez csak az amerikai filmek közötti uralkodást jelenti a James Bondnak, hiszen jelenleg összbevételt tekintve 2021-ben két kínai alkotás számít legjobbnak: a The Battle at Lake Changjin 874 millió dollárt termelt, míg a Hi, Mom 822 milliót. Ezen filmek egyikét sem mutatták be Amerikában, ahogy a No Time To Die sem kapott még kínai premiert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    A nullszaldóhoz a 800 is kevés lesz...