Szekeres Viktor

Menekülnek a nézők az Örökkévalók vetítéseiről

Ismét az Eternals lesz a legnézettebb film hétvégén a mozikban.

Amerikában magabiztosan fogja megszerezni a hétvégi legnézettebb film címét az Örökkévalók, azaz az Eternals, és minden bizonnyal világszinten is ez lesz a helyzet. Azonban a film elég komoly bevételcsökkenést szenved el, ahogy arra számítani lehetett a nyitónapi bevétel, valamint a nézői visszajelzések alapján - mint ismert, a film Marvel-szinten rossznak számító B átlagos értékelést kapott az amerikai nézőktől, vagyis erős négyest, ami általában arra utal, hogy a nézőmegtartása nem lesz túl jó.

Nos, a "tudományos módszer" ezúttal sem mondott csődöt, hiszen a becslések szerint a film pénteken 7,8 millió dollár bevételt hozott Amerikában, ami azt jelenti, hogy előző heti nézőinek 3/4-ét elveszítette. Ez a 75%-os nézőcsökkenés elég jelentősnek mondható. Ugyan a hájpos filmek általában mindig elég nagyot esnek a második péntekre, hiszen nagyon sokan az első napokra váltanak jegyet, annyira érdeklődnek, azonban az efféle zuhanások mértéke között is van különbség: például a Shang-Chi 67%-os csökkenése azt jelentette, hogy a sokkal jobban kezdő, de 76%-os eső Venom 2-nél jóval több bevételt ért el annak ellenére, hogy utóbbi sokkal jobban nyitott.

Az Eternals így szombaton átlépte a 100 millió dolláros amerikai bevételt, a hétvégére pedig 28 millió dollár jelezhető előre. És most már biztosra vehetjük, a film nem fogja fenyegetni az idei Marvel-produkció bevételeit, sem a Fekete Özvegyét, sem pedig az idei legtöbb bevételt hozó hollywoodi filmnek számító Shang Chiét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #3
    Gondoltam hogy a büdzsé eredmények is összefüggenek némileg tán azzal, hogy jó vagy rossz a film. Szerintem nyilván abszolút objektíve nem lehet erről nyilatkozni, hiszen szubjektív kérdés persze, ám azért mégiscsak tudjuk általában, hogy mik a jó filmek és mik rossz filmek fura meghökkentő mód...
  • kalapos01 #2
    Hogy jön ide, hogy jó vagy rossz? Ha kritikákat keresel vagy véleményeket, azokat ne bevételekről szóló híreknél keresd. Ebből csak azt tudod meg, hogy mennyi pénzt fizettek ki a filmre az emberek.

    "akkor most újra kérdezem... jó vagy rossz? "

    Ha nem kaptál eddig rá választ, akkor az azért van, mert a kérdés nagyon buta. Van, aki szerint jó. Van, aki szerint rossz. Mint minden film. Ha arra vonatkozik a kérdés, hogy szerinted milyen lesz, azt senki nem fogja tudni, mert ahhoz téged kéne ismerni. Ha valami átlagos értékelést akarsz, ott az IMDB. Vagy ebbe a hírbe is le van írva, hogy mit mondtak a nézők.
  • Lapajka #1
    Úgy két naponta jönnek itt igen sztochasztikusan a cikkek erről... Kb egy hete még fú ez nem lesz jó volt... aztán jött, hogy tyű ez nagyon jó lett... most meg már menekülnek a nézők róla... akkor most újra kérdezem... jó vagy rossz?