Szekeres Viktor

Menekülnek a nézők a Gyilkos Halloween vetítéseiről

Hatalmasat zuhant az érdeklődés a Halloween Kills iránt Amerikában.

Az elmúlt hónapokban bőven akadtak olyan filmek, amelyek a nyitányuk után tisztességes mértékben tartották meg nézőiket, azaz elfogadható bevételcsökkenést szenvedtek el, azonban akadtak olyanok is, mint például a Black Widow vagy a The Suicide Squad, melyeknek számai az első péntekről a másodikra 80%-ot zuhantak, ami kiugróan magas nézőszám-apadásra utal. Nos, ebbe a táborba került be a Halloween Kills is.

A film a nagyszerűnek számító, majdnem 50 millió dolláros nyitóhétvégéje után Amerikában a második hétvégéjén már csak 14,5 millió dollár jegybevételt hozott, vagyis 70,5%-kal csökkent az érdeklődés iránta, ami még a Venom 2 számait is felülmúlja. Általában a nagy esések a minőség kritikájának tekinthetők, annak, hogy a nézők nem nézik újra a filmet, illetve nem nagyon ajánlják, azonban a viszonylag jól kezdő, valamint rajongói műfajokat képviselő alkotások esetében némileg torzítja a képet az, hogy ezeket azok, akik érdeklődnek irántuk, azonnal meg akarják nézni, így az is lehet, hogy mindössze arról van szó, hogy akit alapból érdekelt, az megpróbálta minél hamarabb megnézni azt. Akárhogy is, a Halloween Kills 10 nap után 73 millió dollár bevételt szerzett az amerikai mozis vetítésekből úgy, hogy közben streaming premiert is kapott, ami elismerésre méltó teljesítmény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #1
    Ennyire ócska, lerágott sablonoktól hemzsegő, fárasztó bugyuta se füle se farka középszerű zagyvaságot sem sokat látni... a Péntek 13 sorozatot igyekeztek remake-elni kicsit átsminkelve, de siralmas lett... és nem a félelemtől vagy az ijedtségről lehet sírni, ami horrornál még oké lenne, de itt a szánalomtól és döbbenettől (megintcsak nem a horror miatt), hanem hogy ilyenre bárki pénzt ad USA-ban és még a Jamie Lee Curtis is szerepet vállalt benne... Aki erre mozijegyet vett, meg is érdemli...