Szekeres Viktor

A Dűne lesz a hétvége legnézettebb filmje Amerikában

A Dune korrekt nyitányt produkál.

Bőven voltak, akik látványos besülést jósoltak a Dune című scifinek, azonban a 17,5 millió dolláros nyitónapi teljesítmény mindenképp korrektnek mondható a film stílusa miatt, és ez 40 millió dolláros hétvégi bevételt vetít elő Amerikában, ami már csak azért is fegyvertény, mert a filmet az HBO Max műsorán is lehet látni minden plusz költség nélkül 30 napon át. Ez természetesen magabiztos első helyet is jelent a scifinek.

Amerikán kívül már sok országban bemutatták a filmet, s bár nálunk minden bizonnyal alul fog maradni az ugyancsak premier Elkxrtukkal szemben, máshol első helyen nyitott, és eddig nemzetközi viszonylatban 129,7 millió dollárt szerzett. Az mindenképp a film hosszabb távú sikere mellett szól, hogy nem csak a kritikusok, hanem a nézők nagy része is kifejezetten szerette, ezt nem csak az exit pollos közönség-értékelések mutatják, hanem például az IMDb-s pontszámok is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garfield #6
    A feleségemmel szombaton néztük meg: szerinte qrva jó volt, és egyáltalán nem volt problémája azzal, hogy mi miért történt.

    Mi lett volna az, ami szerinted ertelemzavaroan hiányzik? (Most ne abból indulj ki, hogy valami bennevolt egyik-másik könyvben, de a filmbe nem fért be, hanem arra, hogy nem világos, B esemény miért következett A esemény után.
  • t_robert #5
    Azért a DUNE esetében egy gond van. Tényleg nehéz érthetően belezsúfolni a regény cselekményét egy filmbe. Éppen a hétvégén néztem meg a moziban. És közben eszembe jutott, hogy ok, hogy én aki olvastam a regényt már évtizedekkel ezelőtt már 2-3 alkalommal is. És bár ez a változat a maga 2,5 órájában valamivel részletesebb, mint a korábbi változat. Eleve 2 részesre tervezte a rendező, hogy többet legyen képes bemutatni a történetből, mint a korábbi verzió. De még így is, aki nem ismeri a történetet és nem olvasta az eredeti regényt viszonylag nehezen érti, hogy mi történik hiszen hiányoznak a számára a regényben szereplő egyértelmű körül írások és magyarázatok. Nekem tetszett, mert tudtam mi történik és miért, Sőt olvastam más elő és utótörténeteket is a témában. De aki akkor ott szembesül az egész történettel először annak lesznek gondjai a megértéssel. Szóval aki nem ismeri a történetet annak javaslom szánjon rá inkább 1-2 hetet, hogy elolvassa a regényt a megtekintés elött. Akkor már arra tud koncentrálni hogyan van megvalósítva a történet nem pedig arra, hogy mi a francot lát egyáltalán.
  • pakeszke #4
    van meg egy csomo regeny, sot most jelent meg a legujabb: Dune: The Duke of Caladan (The Caladan Trilogy, 1)
  • pakeszke #3
    mivel itt csinaltak ezt a filmet nalunk a keruletbe(XV), ezert mindenkeppen megnezem
    es sajna mivel a moziarak mar horror igy IMAX lesz, legalabb rendes elmeny is lesz hozza
  • hvitya #2
    "s bár nálunk minden bizonnyal alul fog maradni az ugyancsak premier Elkxrtukkal szemben"

    Nem csoda, ha arra a sz@rra ingyenvetítéseket is szerveznek. Függetlenül attól mi a véleményem a filmről azért megnézém, hogy ez az izgalmas politikai thriller (haha) hol lenne ha mindenkinek saját zsebből kellene kicsengetni rá a jegyárat. Valahol a fasorba se.

    Mindenesetre a Dűne sikerének örülök, jó lett volna, ha a Blade Runner is kap esélyt a folytatásra a 2049 is nagyon jó volt.
  • Kelta #1
    2. résznek épp ideje nekiállni