Szekeres Viktor

Brutálisan nagy bukás Ridley Scott remekül sikerült történelmi filmje

A The Last Duel a vártnál is nagyobbat bukott.

Még mindig sokan belefutnak abba a hibába, hogy egy-egy film bukását azzal magyarázzák, hogy a film rosszul sikerült. Ez természetesen gyakran előfordul, de az ok sosem a film minőségében keresendő, hanem abban, hogy az emberek be sem ülnek a moziba, hogy megnézzék azt, vagyis a fogyasztókra kiemelt mértékben ható reklámok (plakátok, előzetesek), esetleg a film tartalma vagy stáblistája nem kelti fel a figyelmüket. És bizony olykor előfordul, hogy egy-egy remek film kerüli így el sok mozizó figyelmét.

Úgy tűnik, hogy Ridley Scott-féle, helyenként a Gladiátort megidéző Az utolsó párbaj (The Last Duel) erre a sorsra jut Amerikában. Itthon is múlt héten került mozikba a film, kora délután kiderül, hogy teljesített nálunk, de a nézők többsége, és ezt bizton állíthatjuk, nagyon pozitívan fog nyilatkozni róla (közösségi oldalakon és fórumokban már most lehet olvasni pár tudat dicsérő véleményt az elszórt negatívak mellett), ahogy mi is kiemelkedőnek találtuk. Sokan viszont nem fogják megnézni, csak annyit fognak látni, hogy a tengerentúlon mindössze 4,8 millió dollár bevételt hozott a mozikban, miközben a streamingre is felkerült Halloween Kills több, mint 50 milliót. Ha a mostani hétvégére sem talál rá a közönség a The Last Duelre, akkor mindez azt jelentheti, hogy a 100 millió dolláros alkotás alig 10 milliós belföldi bevétellel fogja zárni mozis futását.

A film szereplésének köszönhetően a nagyköltségvetésű történelmi kalandfilmeknek egy időre lehet, hogy leáldozott Hollywoodban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #3
    Nem ritka. Gondoljunk csak la Ford Fairlane kalandjai-ra... irdatlan bukás volt USA-ban, nálunk bombasiker és kultfilm lett... (mondjuk ebben nyilván a szinkron is segítette) ugyanez a Milliókért a Pokolba... épp hogy meg nem lincselték szegény Costnert.... nálunk meg bombasiker volt és tényleg eszelősen jó film... és lehetne még sorolni a hasonló eseteket napestig..
  • Sequoyah #2
    Amerikaban elek es nem is nagyon hallottam errol a filmrol. A nevet talan olvastam valahol regebben, de reklammal nem talalkoztam...
    Szoval lehet a cikkben igazsag...

    A Halloween Killsnek bezzeg valoban volt reklamja.
  • Zombee #1
    1. Az átlagmozizó nem nézi, mi mennyi bevételt hozott.
    2. A film minőségét sokszor az előzetes is mutatja, rögtön látni, ha valami szar.
    3. Ettől függetlenül jó film előzetese is hidegen hagyhatja a közönséget. A nagyszabasú kosztümös kalandfilmeknek épp nincs nagy kereslete szerintem, kevés is készül. Személy szerint sajnálom, de tény, hogy sok pénzt manapság a látványfilmekbe érdemes a leginkább fektetni. És ez nem most kezdődött.